Hrvatski časnički zbor Vrbovec skuhao najbolji fiš paprikaš na 8. slatinskoj fišijadi

Javni natječaj za prijam u radni odnos na određeno vrijeme radi obavljanja privremenih poslova u sklopu Projekta “ZAŽELI-Program zapošljavanja žena”, “Slatino, zaželi!”
13/09/2019
Biciklističkim maratonom odana počast svim hrvatskim braniteljima VPŽ
16/09/2019

Hrvatski časnički zbor Vrbovec skuhao najbolji fiš paprikaš na 8. slatinskoj fišijadi

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina jučer je bila  domaćin otvorenog natjecanja u kuhanju fiš paprikaša.

Osma je to godina za redom kako ova slatinska udruga organizira Slatinsku fišijadu kojom tradicionalno obilježava obljetnicu oslobođenja vojarne u Slatini i karaula u Kapincima i Noskovcima, inače prvih vojnih objekata u Domovinskom ratu oslobođenih na potezu od Osijeka do Koprivnice, a ujedno je ovim natjecanjem zaokružen bogat program obilježavanja Dana grada Slatine.

Natjecanje je nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina Ivana Selenića koji se tom prigodom prisjetio događanja 16. rujna od prije 28 godina koji su bili od velikog značaja ne samo za slatinski kraj već i cijelu Slavoniju, pa i Hrvatsku.

Svečanom otvorenju Fišijade, nazočili su i zamjenici gradonačelnika Grada Slatine, Sanja Mrzljak Jovanić i Bojan Plantak koji je i otvorio 8. slatinsku fišijadu.

– U ime Grada Slatine, gradonačelnika Denisa Ostrošića i svoje osobno ime želim se zahvaliti svim braniteljskim udrugama, svim pojedincima, za sve ono čime ste nas zadužili tijekom Domovinskog rata, za sve ono što danas činite kako bi se te vrijednosti sačuvale od zaborava, te što ste na ovaj način još više uljepšali proslavu Dana grada Slatine, – istaknuo je dogradonačelnik Plantak otvarajući Slatinsku fišijadu.

Na natjecanju je sudjelovalo 19 ekipa, a ove su godine posebni gosti bili članovi Hrvatskog časničkog zbora iz Vrbovca koji su se rasporedili u dvije natjecateljske ekipe.
Osim natjecateljskih kotlića skuhano je i 150 litara fiša koji su posjetitelji Fišijade mogli kušati besplatno, a ukupno je bilo pripremljeno oko 270 kg šarana.

Zahvalnice svim sudionicima 8. natjecanja u kuhanju fiš paprikaša uručili su zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak, pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok, predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec i predsjednik UDVDR Slatina Ivan Selenić.

Paralelno s natjecanjem u kuhanju fiša ove godine u sklopu programa održano je i atraktivno natjecanje u potezanju konopa koje je pod vodstvom Joze Šantaka u ime Udruge sportske rekreacije „Sport za sve“, „Podravac“ Sopje, privukla veliku pažnju posjetitelja Fišijade.
Natjecalo se 8 srčanih ekipa koje su se sve do jedne, zadnjim atomom snage borile za titulu najjače ekipe. U konačnici je prvo mjesto osvojila ekipa UHDDR Temeljni ogranak Bakić. Na drugo su se mjesto plasirali članovi UDVDR Voćin, dok je na trećem mjestu bila ekipa „Kumići“ iz Sladojevaca.

Ocjenjivačka komisija u sastavu: dogradonačelnik Bojan Plantak, direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj i hrvatski branitelj i expert za fiš paprikaš Milan Šarabok, ocijenila je s najviše bodova fiš koji je skuhao Hrvatski časnički zbor Vrbovec, srebrna medalja pripala je ekipi Prijatelji banda, a treće je mjesto osvojio UHBL PTSP VPŽ.

Uz pohvalu organizatoru Fišijade na ugodnom druženju uz ovu značajnu obljetnicu, te riječi hvale hrvatskim braniteljima za njihov doprinos u akcijama oslobađanja slatinske vojarne i karaula Kapinci i Noskovci, ali i ukupnom doprinosu tijekom Domovinskog rata, zahvalnice suorganizatorima i sponzorima, te nagrade najboljima uručili su zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, zamjenik slatinskog gradonačelnika Bojan Plantak, gradski vijećnik Kazimir Libl, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade Josip Černi i predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec u prisutnosti organizatora i predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Ogranak Slatina Ivana Selenića.
Kotlić su kao nagradu za dugogodišnje sudjelovanje na Slatinskoj fišijadi dobili i učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina zanimanja kuhar i konobar, na čelu s ravnateljem Mladenom Graovcem.
(www.radioslatina.hr)