Gradska knjižnica i čitaonica poziva sve na druženje
01.04.2015.
Uskršnja čestitka župana virovitičko-podravskog Tomislava Tolušića
02.04.2015.
Gradska knjižnica i čitaonica poziva sve na druženje
01.04.2015.
Uskršnja čestitka župana virovitičko-podravskog Tomislava Tolušića
02.04.2015.

HTZ objavila Javni poziv za potpore događanjima

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je u petak 20. ožujka Javni poziv za kandidiranje događanja za dodjelu potpora iz programa “Potpore događanjima” u 2015. godini.

Bespovratna novčana sredstva HTZ dodjeljuje za događanja na teritoriju Republike Hrvatske od međunarodnog, nacionalnog ili regionalnog značenja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju, a koje doprinose ciljevima kao što su produljenje sezone, povećanje turističkog prometa, jačanje snage brenda hrvatskog turizma i slično.

„Hrvatska je u svijetu itekako prepoznata kao destinacija s prekrasnom prirodom i očuvanim okolišem. Međutim, osim prirodnih resursa, važan dio ukupne turističke ponude čine i konkretni turistički proizvodi, a događanja i manifestacije svakako su jedan od glavnih motiva dolazaka u određenu destinaciju“, izjavio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Riječ je o tri programa potpora: potpore događanjima na turistički nerazvijenim PPS područjima i potpore nacionalnim i regionalnim događanjima (kulturna/zabavna, sportska, eno-gastronomska i ostala događanja) te TOP događanja (međunarodna TOP događanja koja su motiv za dolazak najmanje 10.000 posjetitelja, od čega najmanje 50 % stranih).

Za sredstva potpore mogu se kandidirati pravne i fizičke osobe i to: trgovačka društva, obrti, zadruge, nacionalni sportski savezi, javne ustanove, ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, jedinice lokalne i regionalne samouprave te turističke zajednice. HTZ može odobriti potporu do 50 posto opravdanih i/ili prihvatljivih troškova događanja.

Rok za podnošenje kandidatura je 20. travnja 2015. godine, a dokumentacija natječaja dostupna je na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice, kao i na stranicama Ministarstva turizma u rubrici Potpore/HTZ. (www.mint.hr)

Skip to content