Hrvatska delegacija predvođena gradonačelnikom Slatine Denisom Ostrošićem posjetila mađarski Csurgó

Održan sastanak povjerenika Civilne zaštite grada Slatine
27.03.2018.
Održana radionica za udruge s područja grada Slatine i VPŽ
27.03.2018.

Hrvatska delegacija predvođena gradonačelnikom Slatine Denisom Ostrošićem posjetila mađarski Csurgó

Jučer (26. ožujka) u gradskoj vijećnici grada Csurgá održan je radni sastanak na kojemu su prisustvovali predstavnici gradova Slatine i Csurgá.
Hrvatsku je delegaciju predvodio gradonačelnik Denis Ostrošić, a Mađarsku gradonačelnik János Füstös.
Uz gradonačelnika Ostrošića sastanku su nazočili ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac, direktorica Turističke zajednice Vanja Lazić, voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata u VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Anita Rastija, te ravnateljica GRASA Tea Fišer.

Tom su prigodom oba grada predstavila svoje projekte.  Bilo je riječi o uspješno provedenom projektu ART CBC, te o nastavku suradnje na novim projektima.
Kako se u rujnu ponovno otvara novi poziv prekogranične suradnje dogovoreno je novo partnerstvo i nastavak dobro započete suradnje.
Također je dogovorena međusobna suradnja u okviru redovnih aktivnosti gradova pa je tako Slatina pozvana u lipnju ove godine na Csuzafestival (festival tjestenine).

Nakon radnog sastanka gradonačelnik Csurgá János Füstös, poveo je goste u obilazak grada koji inače broji 5000 stanovnika, te su tom prigodom posjetili (iz  projekata izgrađenu) rukometnu dvoranu, bazene grijane termalnom vodom, uređen park i hostel za školu u prirodi s pripadajućim povijesnim parkom.

Sljedeći je sastanak dogovoren za svibanj u Slatini.

Inače Grad Slatina je uz spomenutu odličnu suradnju s gradom Csurgó, realizirao projekte putem prekogranične suradnje i s gradovima Szigetvár i Szentlőrinc u okviru programa IPA CBC.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content