GRAS ZA VAS – 16. travnja predavanje TRANSFER POSLOVANJA

UREDOVNO VRIJEME I DEŽURSTVA GRADSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA GRADA SLATINE
03/04/2019
Pripreme za Slatinski proljetni sajam u punom jeku
03/04/2019

GRAS ZA VAS – 16. travnja predavanje TRANSFER POSLOVANJA

U sklopu projekta GRAS ZA VAS, Gradska razvojna agencija Slatine najavljuje

Predavanje TRANSFER POSLOVANJA, 16. travnja 2019. godine

Odluka o budućnosti poduzeća nakon odlaska u mirovinu i povlačenja iz biznisa aktualna je za svakog trećeg poduzetnika u Hrvatskoj. Naime, gotovo trećina poduzetnika u Hrvatskoj u šestom je desetljeću života i godinama kada je potrebno upitati se – što napraviti s poduzećem nakon povlačenja u mirovinu – prepustiti ga djeci, prodati ili pronaći neku treću opciju.

Svrha radionice je potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti, te kako bi se odabralo najbolje rješenje.

Cilj radionice je pružiti sudionicima informacije, savjete i primjere dobre prakse važne za uspješno provođenje prijenosa upravljanja i vlasništva u malim i srednjim poduzećima.  Radionica je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća bez obzira planiraju li prenijeti poduzeće na obiteljske nasljednike, prodaju ili neko drugo rješenje, članovima obitelji, ključnim zaposlenicima, te predstavnicima institucija koje pružaju savjetodavnu podršku poduzetnicima.

Dr.sc. Mirela Alpeza je izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i nositeljica kolegija Obiteljsko poduzetništvo i Transfer poslovanja u malim i srednjim poduzećima. Od 2011. godine direktorica je Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) gdje aktualizira problematiku prijenosa poslovanja. Voditeljica je istraživanja Business Transfer Barometar Hrvatska, ko-autorica publikacija Izazovi prijenosa poslovanja u malim i srednjim poduzećima i Prijenos poslovanja – minivodič za poslovnu zajednicu, voditeljica radne skupine Business transfer ekosistem Europskog udruženja za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća (TRANSEO). Održala je brojne radionice i savjetovanja poduzetnika na temu planiranja prijenosa poslovanja.

Predavanje će se održati 16. travnja 2019. godine od 10.00 sati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice i besplatno je za sve polaznike.

Molimo da svoj dolazak najavite na tel. 033 400 414 ili na mail info@gras.com.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content