U gradu Slatini i slatinskim prigradskim naseljima sve je učestalija pojava lisica – što možete učiniti?

Devete izmjene i dopune Plana nabave za 2017. godinu
15/12/2017
Interreg Program – Izaslanstvo Grada Slatine u radnom posjetu mađarskom selu Martinci
15/12/2017

U gradu Slatini i slatinskim prigradskim naseljima sve je učestalija pojava lisica – što možete učiniti?

U gradu Slatini i slatinskim prigradskim naseljima sve je učestalija pojava lisica, kuna pa i čagljeva, što izaziva uznemirenost, zabrinutost i radoznalost građana, pogotovo djece.

Upravo zato Odsjek za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine ovim putem poziva i moli građane na to da zajedničkim snagama odvažno i temeljito priđemo rješavanju ove vrlo kompleksne problematike.

Pozivamo građane da višak svoje hrane i namirnica ne odlažu u javne kontejnere za komunalni otpad ili pokraj njih te da prekontroliraju stanje ograda svojih posjeda.

U dijelovima Grada Slatine i slatinskih prigradskih naselja u kojima je gradskom Odlukom o komunalnom redu dopušteno držanje domaćih životinja (perad, goveda, ovce, janjci, svinje), kao i kućnih ljubimaca (psi, mačke, kunići, zečevi i dr.), životinje treba držati u prikladnom zatvorenom prostoru.

Radi što bržeg i kvalitetnijeg suzbijanja uznapredovale pojave divljih životinja u naseljenim područjima, pozivamo Slatinčane i stanovnike slatinskih prigradskih naselja  da svoja opažanja i saznanja vezana uz pojavu kretanja lisica, kuna i eventualno čagljeva u urbanim dijelovima Grada Slatine i prigradskih naselja odmah prijave na jedan od telefona:

  • 098 / 359 825, Robert Kovačić – zaposlenik Veterinarske stanice Slatina ili
  • 033 /551 399, Veterinarska stanica Slatina, Kralja Zvonimira 16 ili
  • 099 / 216 4349, Zoran Filković, gradski komunalni redar ili
  • 112 – Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) – Centar 112, Virovitica ili
  • 192 – policija

Odmah po zaprimljenoj dojavi odgovorne osobe će poduzeti sve potrebne i zakonima predviđene mjere organiziranog i nadziranog hvatanja i uklanjanja zatečene žive divlje životinje (lisica, kuna ili čagalj) iz urbanog prostora te njezin premještaj u prirodno stanište izvan naseljenih područja grada Slatine i slatinskih prigradskih naselja.

Građanima zahvaljujemo na suradnji i na dosadašnjim i budućim dojavama te im upućujemo apel za smiren, strpljiv i oprezan pristup zajedničkom rješavanju ove problematike koja se pojavljuje kako u Slatini tako i diljem Slavonije, pa i čitave Republike Hrvatske. (Odsjek za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine)

Skip to content