Gradu Slatini odobreno bespovratno 940.00,00 kn za Društveni dom u Radosavcima i dječje igralište u Sladojevcima

Grad Slatina donio odluku o odobravanju financijskih sredstava za financiranje programa i projekata udruga
02.04.2019.
Vretenci obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu
02.04.2019.

Gradu Slatini odobreno bespovratno 940.00,00 kn za Društveni dom u Radosavcima i dječje igralište u Sladojevcima

Jučer su na sjednici Upravnog odbora LAG-a Marinianis Gradu Slatini odobrena dva projekta koje je Grad prijavio na 2. natječaj LAG-a Marinianis iz mjere 3.1.1. ”Poboljšanje društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga”, a koji je sukladan TO 7.4.1. ”Programa ruralnog razvoja RH u razdoblju 2014.-2020.”.
U sklopu ovog natječaja Gradu Slatini odobren je projekt Rekonstrukcija Društvenog doma u Radosavcima, čiji je nositelj Grad Slatina, ukupne vrijednosti 729.998,44 kn, kao i projekt Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta u Sladojevcima, čiji je nositelj Turistička zajednica grada Slatine, ukupne vrijednosti 210.000,00 kn.

Tako će Radosavci dobiti energetski obnovljen Društveni dom s uređenim unutarnjim prostorom i sanitarnim prostorijama što podrazumijeva priključenje na gradski vodovod i izgradnju septičke jame, a bit će osigurana i pristupačnost uređenjem prilaza do ulaza u dvoranu i izgradnjom rampe za ulaz u dvorišno krilo.

Isto tako, Sladojevci će dobiti novo opremljeno igralište s odgovarajućim igralima, klupama, stolovima i koševima za smeće te gumenom antistres podlogom. Do novog dječjeg igrališta površine 50 m2 bit će uređena i prilazna staza.

Sva daljnja komunikacija prijavitelja, Grada Slatine odvijat će se s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dok će LAG Marinianis po završetku projekata obaviti pregled terena.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content