Gradu Slatini dodijeljeno 4.955.276,85 eura za izgradnju hostela sa sportsko- rekreacijskom dvoranom

Ekipa Grada Slatine sudjelovala na 6. malonogometnom turniru “Jake snage MUP-a”
08.06.2024.
Obavijest o namjeri provođenja otvorenog postupka javne nabave
10.06.2024.
Ekipa Grada Slatine sudjelovala na 6. malonogometnom turniru “Jake snage MUP-a”
08.06.2024.
Obavijest o namjeri provođenja otvorenog postupka javne nabave
10.06.2024.

Gradu Slatini dodijeljeno 4.955.276,85 eura za izgradnju hostela sa sportsko- rekreacijskom dvoranom

Ministarstvo turizma i sporta, kao nadležno tijelo u postupku odabira projekata u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganje u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“, dostavilo je Gradu Slatini Odluku o financiranja projekta „Izgradnja hostela sa sportsko-rekreacijskom dvoranom visoke energetske učinkovitosti“.

Riječ je o projektu ukupne procijenjene vrijednosti 6.553.614,75 eura od kojih sukladno Odluci o financiranju bespovratna sredstva iznose 4.955.276,85 eura.

Projekt je prijavljen u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Lokalnom akcijskom grupom „Marinianis“, a prilikom prijave stručnu i savjetodavnu pomoć pružila je i Gradska razvojna agencija Slatine kao i vanjski suradnik.

Podsjetimo, projektom je predviđena izgradnja Hostela s polivalentnom sportsko-rekreacijskom dvoranom uz popratne prostore u okviru teretane te bara i prostora za blagovanje.
Podršku provedbi projekta pružili su Hrvatski rukometni savez, Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatski nogometni savez i Hrvatski stolnoteniski savez izdavanjem suglasnosti da projekt zadovoljava uvjete u pogledu održavanja natjecanja najvišeg ranga.

– Ovo je još jedan u nizu projekata koje Grad Slatina planira realizirati u narednom razdoblju. Naši sportaši svakako zaslužuju dvoranu koja će im pružiti sve potrebno za nesmetan rad i daljnji razvitak. Uz sportski segment, realizacijom spomenutog projekta povećat će se i turistički, odnosno smještajni kapaciteti u Slatini tako da ćemo u jednom kompleksu, koji će se nalaziti u neposrednoj blizini centra grada, imati smještajne, ugostiteljske te sportsko-rekreacijske sadržaje koji će svakako podići i kvalitetu života na području grada Slatine, – rekao je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić te se zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi ovog velikog projekta.

– Sljedeći korak je potpisivanje ugovora o dodjeli spomenutih bespovratnih sredstava, a u narednom periodu Grad Slatina će uložiti maksimalne napore kako bi zatvorio cijelu financijsku konstrukciju te osigurao preostala sredstva potrebna za realizaciju izgradnje hostela sa sportsko-rekreacijskom dvoranom na gradskom zemljištu koje se nalazi na lokaciji iznad bivšeg skloništa za životinje, a današnjeg trgovačkog centra, – zaključio je Nikolić.

(www.radioslatina.hr)

Skip to content