Gradski vijećnici održali posljednju ovogodišnju sjednicu Gradskog vijeća

U Slatini održan Domaći interdisciplinarni znanstveno-stručni skup „Podravska Slatina u Domovinskome ratu“
13/12/2019
U Zavičajnom muzeju Slatina održana promocija monografije i otvorenje izložbe „1991.” Zorana Filipovića
14/12/2019

Gradski vijećnici održali posljednju ovogodišnju sjednicu Gradskog vijeća

Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Daria Vrbaslije jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine kojoj je nazočilo svih 17 vijećnika.
Nakon usvojenog dnevnog reda od 25 točaka, gradski su vijećnici minutom šutnje odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama u Voćinu stradalim 13. prosinca 1991. godine.

Uslijedio je Aktualni sat na kojemu je gradskim vijećnicima postavljeno šest pitanja u ime Kluba Nezavisne liste Darija Vrbaslije, a odnosila su se na niz velikih projekata u gradu Slatini koji su u provedbi, te koje su najveće planirane investicije Grada Slatine za 2020. godinu, zatim za rasterećenje prometa u Lovačkoj ulici u Slatini prema zoni Trnovača, a zanimala ih je i informacija o osiguravanju prometa na ulicama, uz naglasak na bicikliste i pješake, povećanje kapaciteta vrtića, božićnice umirovljenicima, te iskorištenosti Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva Grada Slatine.

Klub zastupnika SDP-a zanimao se za pitanje pitke vode u naseljima Ivanbrijeg, Golenić i Lukavac, zatim za rješavanje problema u Ulici Mirna I, provođenje poduzetničkih mjera, a zanimala ih je i Odluka o zabrani kretanja pasa kroz Park 136. slatinske brigade te projekt Agomeracije.

U ime Kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSP vijećnici su se zanimali za odvoz vode mještanima Ivanbrijega. Postavili su pitanje vezano za neodobravanje projekta slatinskog širokopojasnog interneta na zadnjem natječaju za razvoj istih, te izvršenje mjera po usvojenom Programu razvoja poduzetništva za grad Slatinu.

Odgovore na postavljena pitanja dali su uglavnom pročelnici; Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić i Stručne službe Krunoslav Šarabok, koje su u pojedinim segmentima upotpunili direktori slatinskih tvrtki; Komad d.o.o. Mato Miličić i Slatina Kom d.o.o. Sanjin Hmelik, te gradonačelnik Denis Ostrošić koji je potom podnio i iscrpnu informaciju o radu gradonačelnika i Gradske uprave u proteklom gotovo četveromjesečnom razdoblju.

Većina odluka, izvješća, programa i planova, usvojena su jednoglasno, dok je nakon kraće rasprave sa 8 glasova za, 7 protiv i 2 suzdržana prihvaćena Odluka o komunalnom redu na području Grada Slatine, te s 9 glasova za i 8 suzdržanih  Odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Slatine za 2019. godinu i Projekcije proračuna za 2020. i 2021. godinu.

Najzanimljivija točka sjednice svakako je bila Razmatranje prijedloga i donošenje Proračuna Grada Slatine za 2020. godinu i projekcija Proračuna za 2021. i 2022. godinu za koji je uvodno obrazloženje iznio pročelnik Šarabok.

Uslijed promjena informacija vezanih za prihode od pomoći vezano za Program regeneracija malih gradova, projekcija Proračuna 2020. i 2021. razlikuje se u odnosu na projekciju za te godine usvojene uz Rebalans Proračuna Grada Slatine za 2019. godinu, tako da su Proračun Grada Slatine za 2020. godinu iznosu od 108.418.142,85 kuna, gradski vijećnici nakon kraće rasprave izglasali s 9 glasova za i 8 suzdržanih.

Po završetku rada sjednice, vijećnicima i svim građanima Slatine i prigradskih naselja, sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu 2020. godinu zaželjeli su predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić koji je potom vijećnicima i gostima sjednice uručio prigodne darove povodom božićno-novogodišnjih blagdana.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content