Gradski savjet mladih Slatina pun aktivnosti u narednom razdoblju

Savjetovanje s javnošću u vezi nacrta prijedloga Odluke o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine
04.04.2018.
Izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću u vezi izmjena i dopuna Statuta Grada Slatine
05.04.2018.

Gradski savjet mladih Slatina pun aktivnosti u narednom razdoblju

Danas su na poziv Grada Slatine sastanku u Gradskoj vijećnici prisustvovali predstavnici Gradskog savjeta mladih, predsjednik Mario Đurinić te članovi Ivan Gribl, Robert Hodak, Goran Letić i Dejan Tomić a koje su primili zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić i privremeni pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok.
Grad Slatina je na taj način želio potaknuti još veću suradnju kroz razne aktivnosti, te su tijekom sastanka predložene slijedeće aktivnosti: održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća za mlade na kojoj bi srednjoškolci i ostali zainteresirani mladi, vijećnicima postavljali pitanja vezana za potrebe mladih, probleme s kojima se susreću i druge teme koje zanimaju mlade, zatim aktivno uključivanje u donošenje Programa za mlade koji je u izradi.
Budući su u Slatini osnovana četiri volonterska kluba po jedan u svakoj školi, došlo se na ideju da se putem Gradskog savjeta mladih ti klubovi objedine u jedan Volonterski centar kako bi se dobio širi spektar djelovanja koristan ne samo za mlade već i širu zajednicu.
Na tom tragu iskazana je inicijativa buduće suradnje s Dječjim gradskim vijećem Grada Slatine u organiziranju edukacija o recikliranju otpada namijenjenu polaznicima vrtića, učenicima osnovnih i srednjih škola ali i ostalim građanima kako bi se ukazalo na važnost istog.

Predstavnici grada upoznali su svoje goste kako je Grad Slatina na svojoj službenoj Internet stranici u rubrici Javno savjetovanje, objavio Nacrt prijedloga Odluke o stipendiranju učenika i studenata Grada Slatine prema kojoj se uvodi potpora darovitim učenicima srednjih škola i studentima, studentima koji su se opredijelili za deficitarna zanimanja, te športska stipendija učenicima srednjih škola i studentima, što su članovi GSM pozdravili.
Potaknut ovom informacijom predsjednik GSM Mario Đurinić  istaknuo je kako je Savjet u svom planu rada uvrstio predstavljanje rada istog srednjoškolcima te će u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i GRAS-om organizirati tribinu o deficitarnim zanimanjima za buduće studente odnosno učenike 3. i 4. razreda srednje škole, a ujedno i radionice pisanja životopisa i zamolbi.
Kroz svoj rad Gradski savjet mladih trebao bi potaknuti i razvoj financijskog okvira provedbi politika za mlade i podrške razvoju organizacija mladih i za mlade.(www.radioslatina.hr)

no images were found

 

Skip to content