Gradski projekti glavna tema emisije prilikom gostovanja slatinskog gradonačelnika Ostrošića i pročelnika Kokorića na Radio Slatini

JAVNI POZIV u postupku evidentiranja parkova na Šetalištu J. Burgera i Kolodvorskoj ul.
10.06.2022.
Tijekom gostovanja na Radio Slatini gradonačelnik Ostrošić i pročelnik Kokorić predstavili projekte u provedbi
14.06.2022.
JAVNI POZIV u postupku evidentiranja parkova na Šetalištu J. Burgera i Kolodvorskoj ul.
10.06.2022.
Tijekom gostovanja na Radio Slatini gradonačelnik Ostrošić i pročelnik Kokorić predstavili projekte u provedbi
14.06.2022.

Gradski projekti glavna tema emisije prilikom gostovanja slatinskog gradonačelnika Ostrošića i pročelnika Kokorića na Radio Slatini

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić gostovali su na Radio postaji Slatina, a ovoga puta naglasak emisije bio je na projektima.

Stoga su putem etera upoznali građane Slatine i šire okolice s projektima koji su provedeni od lipnja prošle do lipnja ove godine.
Govorili su i o projektima koji su u provedbi i pripremi te o onima koje je Grad prijavio od lipnja 2021. godine.

PROJEKTI KOJI SU PROVEDENI od lipnja 2021. godine do danas

Mjesni dom Radosavci

Jedan od uspješno realiziranih projekata bila je energetska obnova mjesnog doma u Radosavcima kojemu je cilj bio doprinijeti razvoju temeljnih usluga i obnovi ruralnog prigradskog naselja Radosavci kroz ulaganje u rekonstrukciju društvenog doma te osigurati odgovarajući prostor mještanima za kvalitetno organiziranje slobodnog vremena, kulturnih, društvenih i edukacijskih aktivnosti.

– Željeli smo poboljšati životne uvjete za ranjive skupine, odnosno djecu, osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi, kroz osiguranje pristupačnosti doma, te osiguranje jedne prostorije za druženje osoba starije životne dobi i uređenje višefunkcionalne dvorane za različite aktivnosti djece i mladih te okupljanja mještana i održavanje edukacijskih i kulturnih programa. Osigurati higijenske uvjete kroz uređenje sanitarnog čvora s riješenom vodoopskrbom i odvodnjom otpadne vode, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić, dok je pročelnik Kokorić predstavio projektne rezultate.

Tako smo doznali kako je rekonstruirana i energetski obnovljena zgrada doma u postojećim gabaritima što znači da je uređeno 139,48 m2 korisne površine unutarnjeg prostora.
Uređene su sanitarne prostorije uz priključenje na gradski vodovod i izgrađenu septičku jamu, te je osigurana pristupačnost uređenjem prilaza do ulaza u dvoranu i izgradnjom rampe za ulaz u dvorišno krilo.
Radove na rekonstrukciji zgrade Društvenog doma u Radosavcima obavio je Građevni obrt Bilić iz Slatine u ugovorenom roku.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 827.838,91 od čega je EU sredstvima  sufinanciran iznos od 727.285,94 kn za koji je po završetku radova, obavljenog tehničkog pregleda i kontrole javne nabave od strane APPRRR-a Grad Slatina podnio zahtjev Agenciji za nadoknadu sredstava budući da je projekt u cijelosti predfinanciran iz gradskog proračuna.

PZ Turbina 2

Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone Turbina 2 još je jedan uspješno realiziran projekt u proteklom jednogodišnjem razdoblju kojemu je cilj bio razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture Poduzetničke zone Turbina 2 ulaganjem u infrastrukturu kako bi se odgovorilo na izraženu potrebu za odgovarajućim smještanjem rastuće poduzetničke aktivnosti i radi privlačenja ulaganja, kao i ostvarenja popratnih očekivanih ekonomskih rezultata, odnosno jačanja proizvodne i uslužne djelatnosti, stvaranja novih radnih mjesta i umreženosti poslovnih subjekata u gradu Slatini i široj regiji.

Nakon provedenih projektnih aktivnosti ukupna vrijednost projekta iznosila je 9.405.953,61 kuna, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ u visini od 5.910.973,10 kuna.

Projektom su izgrađene 4 prometnice s pješačkim stazama, ukupne duljine 1.375 metara, zatim javna rasvjeta dužine vodova 2.230 m, riješen je problem oborinskih voda samih cesta, pješačkih staza i okolnih slivova te je krajobrazno uređen okoliš cijele zone, a za sve je dobivena uporabna dozvola.

Radovi na izgradnji prometnica i javne rasvjete u PZ Turbina 2 završeni su u mjesecu studenom prošle godine, a nakon tehničkog pregleda bez primjedbi komisije, 10. siječnja ove godine izdana je uporabna dozvola.

– Budući da je potražnja za parcelama u poduzetničkim zonama velika, Grad Slatina je krenuo u provedbu izgradnje Turbine 3 za koju je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobio odluku o sufinanciranju 3.500.000 kuna, – istaknuo je gradonačelnik.

Školska ulica – rasvjeta

U sklopu radova na rekonstrukciji javne rasvjete u bloku ulica Školska – Dravska u Slatini obavljena je rekonstrukcija javne rasvjete u ulicama Školska, Dravska, Andrije Hebranga, Lovre Matačića, Matije Slatinskog, te Cvjetna II i III.

– Radove na ovom projektu vrijedne preko 562.000 kuna Grad Slatina povjerio je slatinskoj tvrtki Betim d.o.o. vl. Dragana Beneša koja je naknadno vrlo uspješno odradila i radove rekonstrukciji rasvjete na igralištu u Ulici Andrije Hebranga nakon čega je uslijedilo i uređenje istoga. Asfaltiran je sportski teren, a uređeno je i dječje igralište postavljanjem novih igrala dok su postojeća bila sanirana i osvježena tako da je ono sada na nivou ostalih uređenih dječjih igrališta u Slatini, – rekao je pročelnik Kokorić.

Budući da je tema emisije vrlo opširna, o projektima koji su u provedbi i pripremi te o onima koje je Grad prijavio od lipnja 2021. godine, detaljnije priloge ćemo objaviti u narednih nekoliko dana.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content