Gradska knjižnica i čitaonica Slatina – Priča o mom gradu

„Zelena čistka 2018“ – obavijest o Akciji
30.08.2018.
U tijeku završne pripreme za proslavu Dana grada Slatine
30.08.2018.
„Zelena čistka 2018“ – obavijest o Akciji
30.08.2018.
U tijeku završne pripreme za proslavu Dana grada Slatine
30.08.2018.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina – Priča o mom gradu

sdr

Dječak koji je sanjao najljepše na svijetu

Manifestacija Gradske knjižnice i čitaonice Slatina „Ljeto u knjižnici 2018.”, program za ugodno i kvalitetno provođenje vremena namijenjenom djeci, njihovim roditeljima, bakama, tetama pomalo se bliži svome kraju.
Ovoga ljeta djeca su se u hladovini Knjižnice družila s brojnim likovima iz knjiga, te ih oživjela svojim čitanjem, a oni su im pokazali mnoge stvari koje su ih obradovale, nasmijale, razveselile, podučile, možda i malo rastužile.
Djeca su se tako imala priliku međusobno družiti, sresti stare prijatelje i steći nove, kao i ponovno vidjeli one koji dolaze u naš lijepi grad tek za velike ljetne praznike.

Jučerašnja radionica bila je nastavak prethodne, posvećena našem gradu – Slatini, a tijekom koje su djeca povodom skorašnjeg rođendana našega grada izabrala prigodnu priču o jednom gradu izniklom na proplanku. 
Riječ je o igrokazu „Dječak koji je sanjao najljepše na svijetu” poznatog pisca za djecu Mladena Kušeca.  Naravno, voditeljica radionice Marija Cindrić  malo je skratila ovu priču  kako bi djeca mogla lakše uvježbati malu scensku predstavu inspiriranu rođendanom našeg grada. Djeca koja nisu sudjelovala u igrokazu crtala su dijelove za malu scenu. Bilo je živo i razigrano, baš kako treba za pripremu nekog rođendana.

Djeca su se naročito obradovala poklonima koje je u svojoj torbi ostavila Paulina P, lik iz dječjih priča poznate dječje spisateljice Sanje Polak, kada je bila u “posjeti” našem gradu i knjižnici.
Poklone koje je djeci uručila ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Slatina Ana Knežević, sponzorirala je poznata nakladnička  kuća „Znanje” iz Zagreba i njihova predstavnica Uršula Štefić. 
Na kraju radionice djeca su se zasladila sladoledom u svom kako su rekla najljepšem gradu na svijetu.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina nastavlja s programom povodom Dana grada Slatine proglašenjem najčitatelja, stoga vas poziva večeras u 19 sati na druženje uz  pjesmu i malu scensku predstavu. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content