Gradonačelnik ugostio Veleposlanicu Makedonije

Javno nadmetanje za zakup lokacije za postavljanje kioska u Ulici braće Radić u Slatini
20.05.2015.
Prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Slatine za 2014. godinu
21.05.2015.

Gradonačelnik ugostio Veleposlanicu Makedonije

U srijedu 20. svibnja gradonačelnik Grada Slatine Ivan Roštaš ugostio je veleposlanicu Republike Makedonije, gđu Danielu Karagjozosku.

Veleposlanica je predstavila svoju zemlju te naglasila da i Hrvatska i Makedonija imaju iste interese, pošto gospodarstva obje zemlje zaostaju za ostatkom Europe. Rekla je da ulaže velike napore u spajanju gospodarstvenika između naše dvije zemlje, a kao neke od prednosti kod suradnje istaknula je sličnost u jeziku i geografsku blizinu. Naglašena je mogućnost posjete naših gospodarstvenika Makedoniji, i obrnuto. Izrazila je želju za gospodarskom, turističkom i kulturnom suradnjom te dala veliku  važnost ovakvim sastancima.

Gradonačelnik je Veleposlanici predstavio gospodarsku situaciju u gradu te naglasio prehrambenu i tekstilnu industriju kao nositelje gospodarstva. Istaknuo je projekte energana i toplana na šumsku biomasu to jest obnovljive izvore energije kao strateško opredijeljenje grada Slatine. U nastavku je pročelnica Službe za gospodarstvo i razvoj Vera Radaš održala prezentaciju o gospodarskim aktivnostima i  gospodarstvu Grada Slatine.

Od predstavnika gospodarstvenika  sastanku prisutan  bio je Slavko Mađarić, član uprave Marinada d.o.o., koji je Veleposlanici predstavio obim poslovanja Marinade s partnerima u Makedoniji te probleme na koje nailaze.

Dogovoren je novi sastanak u skorije vrijeme na kojemu će biti predstavljeni konkretni pravci suradnje, a gradonačelnik Roštaš je Veleposlanici uručio cvijeće i poklon paket s proizvodima sa područja Grada Slatine.

Na kraju susreta veleposlanica je obišla Zavičajni muzej Grada Slatine gdje joj je stalni postav muzeja i sobu Milka Kelemena predstavila ravnateljica muzeja Dragica Šuvak.

no images were found

Skip to content