Gradonačelnik Slatine sudjelovao na poslovnoj konferenciji „Dobre prilike kontinentalnog turizma“ u Đurđevcu

Slatinčanin Antonio Mrva predstavio gradonačelniku Slatine svoje uspjehe u dalekometnom streljaštvu
16.06.2023.
Grad Slatina dobio Odluku o sufinanciranju projekta „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju biciklističke infrastrukture“
19.06.2023.
Slatinčanin Antonio Mrva predstavio gradonačelniku Slatine svoje uspjehe u dalekometnom streljaštvu
16.06.2023.
Grad Slatina dobio Odluku o sufinanciranju projekta „Izrada projektne dokumentacije za izgradnju biciklističke infrastrukture“
19.06.2023.

Gradonačelnik Slatine sudjelovao na poslovnoj konferenciji „Dobre prilike kontinentalnog turizma“ u Đurđevcu

Danas je u Domu kulture u Đurđevcu održana poslovna konferencija “Dobre prilike kontinentalnog turizma”.

Konferencija je okupila veliki broj čelnika gradova i općina te vodećih ljudi turističkih zajednica iz cijele kontinentalne Hrvatske, koji su kroz tri tematska panela analizirali dosadašnji razvoj turizma u unutrašnjosti Hrvatske te buduće perspektive koje se pružaju turističkim dionicima.

-Turizam nisu samo sunce i more, Hrvatska i u svojoj unutrašnjosti ima ogromne turističke potencijale. A kontinentalni turizam, osim što iznimno doprinosi razvoju cjelogodišnjeg turizma i raznovrsnosti hrvatske turističke ponude, pruža i velike mogućnosti za ekonomski i opći razvoj manjih gradova i općina. Pogotovo je to bitno isticati sada, jer su se ulaskom u tzv. Schengen, prelaskom na euro, ali i recentnim turističkim trendovima stekli iznimni uvjeti za snažniji razvoj kontinentalnog turizma. Ovom konferencijom želimo potaknuti sve dionike da se svi snažnije posvetimo razvoju kontinentalnog turizma, – istaknuo je organizator konferencije Plamenko Cvitić, a potom je okupljenima riječi dobrodošlice uputio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Poslovni skup otvorio je Branko Uvodić, dugogodišnji televizijski urednik i voditelj, koji je svojim kultnim serijalom “Lijepom našom” desetljećima obilazio cijelu Hrvatsku, pa i njezine najmanje i najskrivenije kutke, te je u svom uvodnom izlaganju podsjetio na mnoge neiskorištene potencijale kontinentalne Hrvatske.

Potom su uslijedile tri panel rasprave.

U prvom panelu “Brandiranje kontinentalnog turizma” naglasak je bio na analizi svega što kontinentalna Hrvatska nudi u smislu turizma i raspravi treba li to objediniti u krovni brand ili stvoriti niz pojedinačnih brandova za različite turističke niše, te kako najbolje promovirati kontinentalne turističke potencijale.

Drugi panel “Interpretacija baštine” bio je namijenjen promišljanju korištenja prirodne, kulturne i povijesne baštine u svrhu razvoja turizma te kako ispričati priče vezane uz brojne turističke potencijale i resurse, pogotovo nematerijalnu baštinu kojom cijela Hrvatska itekako obiluje.

Treći panel “Resursi i primjeri dobre prakse” bio je zamišljen kao interaktivni pregled različitih projekata koje su pojedini gradovi i općine dosad uspješno proveli, tema poput na koji način su aktivirali lokalno stanovništvo da se počne baviti turističkim aktivnostima, što turiste privlači a što ne i mnogo drugih elemenata turističkog razvoja.

Bila je to prigoda svima da ukratko predstave svoje najuspješnije turističke projekte, a budući da je Đurđevac jedan od uspješnih primjera hrvatskog kontinentalnog turizma, gradonačelnik Hrvoje Janči govorio je o Legendi o Picokima po kojoj je ovaj grad poznat u cijeloj Hrvatskoj, te predstavio projekte kojima nastoje privući mnogobrojne domaće i strane turiste, a istovremeno pratiti moderne turističke trendove.

Među ostalima u panel se uključio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je također prisustvovao poslovnoj konferenciji „Dobre prilike kontinentalnog turizma“ koja je ujedno bila i svojevrsni uvod u najvažniju  đurđevačku manifestaciju – 55. Picokijada koja će se održati od 23. do 25. lipnja.
(mf, www.djurdjevac.hr//Foto: Grad Slatina)

(S lijeva na desno) Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, televizijski urednik i voditelj Branko Uvodić i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči

Skip to content