Gradonačelnik Roštaš obišao tvrtku Anka d.o.o.

Završetak radova na nogostupu u Papučkoj ulici
24.06.2016.
Održana sjednica Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe “Marinianis”
24.06.2016.
Završetak radova na nogostupu u Papučkoj ulici
24.06.2016.
Održana sjednica Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe “Marinianis”
24.06.2016.

Gradonačelnik Roštaš obišao tvrtku Anka d.o.o.

Gradonačelnik Grada Slatine, Ivan Roštaš sa suradnicima nedavno  je posjetio proizvodne pogone tvrtke Anka d.o.o.

Radi se o tvrtki koja se bavi proizvodnjom specijalizirane luksuzne opreme odnosno prikolica i kamiona za transport konja. Glavnina same proizvodnje odvija se upravo u pogonu u Slatini gdje se naručene osovine i šasije kamiona opremaju prema specifičnim i individualnim zahtjevima naručitelja. Kao ilustraciju o vrsti klijentele koja je kupac najluksuznijeg dijela ponude tvrtke Anka d.o.o. spomenimo da jedan potpuno opremljeni kamion može dosegnuti cijenu veću od 150.000 eura.

Direktor tvrtke, Džoić Ilija rekao nam je:

Gradonačelnik Roštaš posjetio tvrtku Anka d.o.o. - 26“Trenutno je zaposleno 14 radnika. Proizvodnja je započela sa 5 radnika koji su za vlasnika radili 15ak godina u njegovom proizvodnom pogonu u Njemačkoj, a koji su zatim tijekom prošle godine, nakon kupnje prostora bivšeg Elektromaterijala uredili halu i počeli sa proizvodnjom.

Vrlo brzo, zbog rasta potražnje broj radnika povećan je na 14 koliko ih trenutno radi. Planovi za proširenje postoje, pa je tako do kraja godine planirano zapošljavanje 6 novih radnika. Radi se o proizvodnji specijaliziranih luksuznih prikolica i opremanju kamiona za transport konja.

Kompletna proizvodnja se izvozi, a kupci dolaze iz Švicarske, Španjolske, Portugala, Italije, skandinavskih zemalja, arapskih zemalja, praktički iz cijelog svijeta.”

Gradonačelnik Grada Slatine, Ivan Roštaš prilikom posjeta istaknuo je:

Gradonačelnik Roštaš posjetio tvrtku Anka d.o.o. - 27“Zadovoljstvo nam je što je investitor za pokretanje ove proizvodnje odabrao Grad Slatinu i to lokaciju bivše zgrade i prostora Elektromaterijala. Gradska uprava upoznata je od samog početka sa željama investitora i održano je više radnih sastanaka. Koliko god je bilo moguće, gradske službe su pomogle da se pribave potrebne dozvole koje su bile neophodne da se pokrene sama proizvodnja.

Investitor ima plan proširenja proizvodnje koja raste sigurnom dinamikom u ovoj prvoj fazi i sa postojećim kapacitetima jer površina koja je u vlasništvu investitora dozvoljava mogućnost izgradnje novih hala i spomenuto proširenje proizvodnje.

Gradske službe i ubuduće kao i do sada stoje na raspolaganju ako bude potrebna bilo kakva podrška investitoru u vezi postojeće proizvodnje kao i planova za širenje proizvodnih pogona koji će rezultirati novim zapošljavanjem u Gradu Slatini.”

no images were found

Skip to content