Gradonačelnik potpisao ugovore o dodjeli financijskih sredstava s predstavnicima udruga

Čestitka slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića povodom blagdana Uskrsa
19.04.2019.
GRAS ZA VAS – 24. travnja predavanje “Zadrugarstvo i ostali oblici udruživanja”
19.04.2019.
Čestitka slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića povodom blagdana Uskrsa
19.04.2019.
GRAS ZA VAS – 24. travnja predavanje “Zadrugarstvo i ostali oblici udruživanja”
19.04.2019.

Gradonačelnik potpisao ugovore o dodjeli financijskih sredstava s predstavnicima udruga

Na temelju Odluke o utvrđivanju kriterija, mjerila i postupaka za financiranje i ugovaranje programa i projekata udruga sredstvima proračuna Grada Slatine, a  prema prijedlogu stručnog Povjerenstva, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić donio je Odluku o odobravanju financijskih sredstava za financiranje programa i projekata udruga za 2019. godinu, u četiri kategorije, odnosno za udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata u ukupnom iznosu 117.500,00 kuna, za udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite 99.500,00 kuna, za udruge u kulturi 95.000,00 kuna, te za udruge iz ostalih društvenih djelatnosti u ukupnom iznosu od 126.000,00 kuna.

Tim povodom danas je u Hrvatskom domu u Slatini upriličeno potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga kojima su odobrena financijska sredstva iz gradskog proračuna.
Sve nazočne na početku su pozdravili gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija koji su istaknuli dobru suradnju Grada sa slatinskim udrugama koje će ovim sredstvima moći ostvariti planirane projekte u ovoj godini, te im zaželjeli sretne i blagoslovljene uskrsne blagdane.

– Grad Slatina ima jako građansko društvo i jake udruge s čime se izuzetno ponosim i često ističem tu zajedničku suradnju u sklopu koje razmjenjujemo iskustva i rastemo zajedno te se nadam da će tako biti i u narednom razdoblju – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

– Da imamo kvalitetne udruge to se vidi svakodnevno po aktivnostima od kulturnih udruga preko udruga proisteklih iz Domovinskog rata do onih koje se bave socijalnom tematikom. Sve je to ono što čini naš grad ovakvim kakav on jest i ono što je doprinos svih nas da nam život u ovom gradu bude ljepši – rekao je Vrbaslija.

Ove su godine financijska sredstva odobrena sljedećim udrugama:

Udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata

Hrvatski časnički zbor Grada Slatine, HVIDRA Slatina, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica,  Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP –a VPŽ, Udruga maratonaca VPŽ „Glasnici istine“, Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ, UDVDR HR, , HVIDRA VPŽ, ŽP UHDDR VPŽ i GO UHDDR Grada Slatine.

Udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite

Udruga umirovljenika Slatina, Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina, Udruga osoba s invaliditetom Slatina, Društvo multiple skleroze VPŽ, Dijabetička udruga Slatina i Udruga  Vretenac.

Udruge u kulturi

Ogranak Matice hrvatske Slatina, Gradska glazba Slatina, Gradsko pjevačko društvo „Zrinski“ Slatina, Slatinski likovni klub i Udruga DMK Slatina.

Udruge iz ostalih društvenih djelatnosti

Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina, URV HRVATSKI DOMOBRAN Slatina, DRUŠTVO „NAŠA DJECA“ Slatina, MK „SPEED“, Udruga mladih KRIK Slatina, LAG „MARINIANIS“, Airsoft klub Slatina, Udruga pčelara „LIPA“ Slatina, Udruga MOTIV Slatina, AUM Slatina, LIONS club Slatina, Biciklistički klub Slatina, Odred izviđača Slatina i Streljački klub „Miholjac“ Gornji Miholjac.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content