Gradonačelnik Ostrošić upriličio susret s poduzetnicima sa slatinskog područja

U suradnji s HŽ-om Grad Slatina od 1. siječnja 2020. redovitim studentima sufinancira troškove prijevoza vlakom
19/12/2019
Grad Slatina poziva Vas na „Slatinski Badnji doručak“ 24. prosinca
20/12/2019

Gradonačelnik Ostrošić upriličio susret s poduzetnicima sa slatinskog područja

Danas je u maloj vijećnici Grada Slatine održan sastanak s poduzetnicima sa slatinskog područja, korisnicima gradskog Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine.

Okupljene poduzetnike pozdravio je gradonačelnik Denis Ostrošić te ih zajedno sa svojim suradnicima, pročelnikom Upravnog odjela za razvoj gospodarstva grada Slatine Marinom Kokorićem i stručnim suradnikom za projekte Branimirom Kalanjem, upoznao s planovima u provedbi Mjera tijekom iduće godine te sa zakonskim ograničenjima u provedbi Mjera koja usmjeravaju način i postupak njihove provedbe.

Kako je gradonačelnik Ostrošić naglasio, svrha ovoga susreta s poduzetnicima bila je povratna informacija i neposredna komunikacija tijekom koje su gospodarstvenici iz svih grana djelatnosti koje su bile obuhvaćene ovim Programom iznijeli svoja razmišljanja, iskustva, komentare i prijedloge o načinu nastavka zajedničke, još kvalitetnije suradnje kroz ovaj Program, a koji bi bio prihvatljiv za daljnju provedbu mjera u 2020. godini.

– Vjerujem da je ovo bio vrlo važan iskorak u protekle dvije godine što smo učinili za dobrobit svih nas. Nagodinu ćemo imati nove mjere, te se nadam da ćete se i tu pronaći, možda s nekim novim idejama, ali u svakom slučaju u svrhu unaprjeđenja svoga poslovanja, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

Nazočni poduzetnici pozitivno su se očitovali o dosadašnjoj provedbi Mjera i iskazali veliko zadovoljstvo najavom daljnje provedbe istih tijekom iduće godine.

U 2019. godini u Programu mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine bilo je uključeno 50-tak trgovačkih društava, obrtnika i OPG-a koji su ostvarili potpore Grada Slatine u iznosu od 817.000,00 kuna,  dok su u proračunu za iduću godinu planirana i veća sredstva namijenjena upravo poduzetnicima.

U ime gospodarstvenika koji su u ovoj godini dobili sredstva Grada Slatine putem Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, zahvalio se Zoran Horić, jedan od slatinskih poduzetnika i ujedno predsjednik Podružnice obrtničke komore Virovitičko-podravske županije koji je istaknuo kako je hvalevrijedna svaka potpora koja ide prema poduzetnicima koje treba pomagati maksimalno.

– Grad Slatina je ovim mjerama pokrenuo jednu dobru priču ka oporavku gospodarstva, te smatram da bi trebalo zauzeti strategiju u kojem smjeru trebamo ići dalje i napraviti korak naprijed, gdje bi naše proizvode umjesto, kao uglavnom jeftinu sirovinu, trebali plasirati kao poluproizvod ili gotov proizvod. To znači da bi se trebali više okrenuti u smjeru prerađivačke industrije.
Hrvatska obrtnička komora ulaže milijunska sredstva u brendiranje hrvatskih proizvoda koji su na svjetskom tržištu prepoznati kao vrlo kvalitetni. Stoga bi uz poticanje prerađivačke i finalističke proizvodne djelatnosti našim poduzetnicima trebali i marketinški pomoći da im se otvori slobodnije tržište prema krajnjem korisniku ili prerađivaču,
– istaknuo je Horić.

Gradonačelnik Ostrošić zahvalio se poduzetnicima na svemu što čine za razvoj slatinskog područja te ih uz čestitke povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana darivao prigodnim poklonima.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content