Gradonačelnik Ostrošić: Slatina je miran gradić

Obavijest o prodaji poljoprivrednog zemljišta izravnom pogodbom u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Slatine
26.09.2017.
Peta sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine održat će se 2. listopada
27.09.2017.

Gradonačelnik Ostrošić: Slatina je miran gradić

Slatina je za vikend, u noći sa subote 23. rujna na nedjelju 24. rujna, bila poprište nemilog događaja gdje je maloljetni napadač u jednom slatinskom noćnom klubu nožem ozlijedio šest osoba, od čega jednu teže.
Policija je provedenim obavijesnim razgovorima, utvrdila da je u prostoru ugostiteljskog objekta došlo do fizičkog sukoba između maloljetnika i nekoliko mlađih osoba pri čemu je maloljetnik uporabom oštrog predmeta, nanio lake ozlijede petorici mlađih muškaraca, dok je jedan maloljetnik zadobio tešku tjelesnu ozljedu. Svim ozlijeđenim osobama u OB Virovitica, pružena je liječnička pomoć, a teže ozlijeđeni maloljetnik je zadržan na liječenju. Maloljetni počinitelj je uhićen i trenutno se nalazi u istražnom pritvoru.

S obzirom na to da su o ovom nemilom događaju izvijestile brojne TV kuće i da se o Slatini zbog ovog incidenta u široj javnosti počela stvarati iskrivljena slika, gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić u izjavi za Novu TV istaknuo je sljedeće: „Ovo je jedan izolirani slučaj. Slatina je miran gradić i nema govora o gradu slučaju, a posebice nema govora o građanima prvog i drugog reda.“

„Da bismo pokazali pravi primjer treba primjenjivati obiteljski zakon. To je ono što je bitno: Što su radili maloljetnici u 6 sati ili u 2 u jutro, umjesto do dozvoljenih 11 sati u večer. Dakle, treba raditi prije svega u obiteljima i činiti, od škola do svih ostalih institucija, ono maksimalno što se može“ – odgovorio je gradonačelnik Ostrošić na pitanje kako spriječiti slične incidente u budućnosti.

Gradonačelnik Ostrošić je također istaknuo da su sve institucije odradile svoj posao u skladu sa zakonom te da će se po pitanju konkretnog slučaja u Gradu održati koordinacija svih institucija s ciljem pronalaska rješenja i smirivanja situacije.(foto:screenshot Nova TV)

Skip to content