Gradonačelnik Ostrošić sa suradnicima 1. lipnja posjetio četiri mjesna odbora

Održano druženje članova Lions cluba Slatina i Udruge osoba s invaliditetom Slatina
01.06.2018.
Hrvatski časnički zbor grada Slatine održao Redovnu godišnju skupštinu
02.06.2018.

Gradonačelnik Ostrošić sa suradnicima 1. lipnja posjetio četiri mjesna odbora

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika; Sručne službe Krunoslava Šaraboka i Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića jučer je posjetio četiri mjesna odbora kako bi se iz prve ruke upoznao sa specifičnostima svakog naselja i u razgovoru s mještanima saznao njihove želje i potrebe te ih informirao o projektima koji su u planu za 2018. godinu.

Ispred doma u Markovu delegaciju Grada Slatine dočekali su dopredsjednik MO Markovo Zdravko Gardilo i članovi MO Darko Matić i Vinko Hrgetić.
Tom su prigodom upoznali gradonačelnika s planovima u narednom razdoblju gdje su kao najveći problem naveli nedostatak vode u poluobnovljenom mjesnom domu. Priključkom na vodovodnu mrežu radovi oko obnove doma, koji stoje već tri godine, mogli bi se privesti kraju, odnosno na uređenju kuhinje i sanitarnog čvora za koji je potrebno napraviti i odvod. Prema riječima dopredsjednika MO Zdravka Gardila, unatoč odlasku mještana na rad u inozemstvo u mjestu je dosta djece i mladih kojima je potreban ovakav prostor za okupljanja i druženja.
Prostor oko doma članovi MO redovito održavaju tim više što je u sklopu i uređeno dječje igralište.

U Medincima je o problemima MO s delegacijom Grada Slatine razgovarao dopredsjednik Darko Grgić koji je ukazao na potrebu uređenja pješačke staze od državne ceste D-34 do mjesnog doma te uređenje prilaza do groblja.
Prigodom obilaska prostora oko doma priključilo se i nekoliko mještana koji su također ukazali na problem pješačkog prijelaza na državnoj cesti D-34 prema mjesnom domu u Medincima gdje je dopuštena brzina 70 km/h koju vozači nerijetko i prekorače. Budući da se upravo u blizini tog pješačkog prijelaza dogodilo nekoliko prometnih nesreća izražena je zamolba gradonačelniku Ostrošiću da se uputi apel prema mjerodavnim institucijama da se postavi znak za ograničenje brzine na 50 km/h i znak upozorenja pješačkog prijelaza kako bi se smanjila opasnost ne samo za djecu već i ostale mještane.

Bakić je gradonačelnik obišao u travnju ove godine kada su članovi MO izrazili potrebu uređenja dvorišta mjesnog doma kako bi se spriječile poplave za vrijeme jačih kiša, što je i učinjeno intervencijom Grada Slatine, u što se gradonačelnik Ostrošić uvjerio jučerašnjim ponovnim obilaskom MO Bakić.
Isto tako, uz financijsku potporu Grada Slatine nastavljeni su radovi na izgradnji ribičkog doma, a u kojoj su fazi radovi ukazao je tajnik ŠRU Šaran Bakić, Andrija Antolović. Za izvođenje radova zadužen je Zidarski obrt „Čone“ Bakić čiji su djelatnici postavili krovnu konstrukciju, a ovih će dana krovište biti privedeno kraju prekrivanjem novim crijepom. Nakon uređenja zgrade ribičkog doma uredit će se i okoliš koji krase stoljetni hrastovi te će uz postojeće ribnjake postati prekrasno izletište ne samo za mještane Bakića već i šire okolice.  

U Goleniću su gradonačelnika Ostrošića i pročelnike Šaraboka i Kokorića dočekali gotovo svi mještani. Tom je prigodom u svom uvodnom izlaganju, predsjednik MO Ivan Gašparić naglasio kako je ovo prvi put u 27 godina da je gradonačelnik Slatine došao saslušati potrebe i probleme mještana Golenića.
Kao najveći problem istaknuo je nedostatak asfaltirane ceste do Golenića na što mu je ukazano kako je javna nabava za izvođače radova u tijeku te će se u drugoj polovici ove godine započeti s izgradnjom iste, odnosno realizacijom projekta vrijednog 7.300.000,00 kuna.
Isto tako navedene su potrebe uklanjanja dotrajalih stabala na groblju, obnova zvonika, sanacija cesta u samom mjestu, sanacija postojećeg izvora vode s bazenom koji je svojedobno opskrbljivao mjesto s pitkom vodom.
Upućena je i zamolba za pomoć oko plaćanja računa za električnu energiju u mjesnom domu, te pitanje pokretanja pokretne trgovine na što su pročelnici dali pozitivan odgovor budući je odobren zahtjev pristigao u Grad Slatinu za pokretanje pokretne trgovine.
Isto tako delegacija Grada Slatine upoznata je s interesom pojedinih mještana za ulaganje u Goleniću izgradnjom lovačkih kuća. Izgradnjom ceste otvorila bi se mogućnost za pokretanje ruralnog turizma u ovom dislociranom mjestu okruženom prekrasnom prirodom.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content