Gradonačelnik Ostrošić čestitao Eleni Lukačević na ostvarenom uspjehu u Kini

Gradonačelnik Ostrošić i predsjednik Gradskog vijeća Vrbaslija ugostili Glasnike istine
12.07.2017.
Obavijest o vremenu održavanja intervjua s kandidatima prijavljenim na natječaj
13.07.2017.

Gradonačelnik Ostrošić čestitao Eleni Lukačević na ostvarenom uspjehu u Kini

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić  primio je danas Elenu Lukačević, učenicu V. gimnazije u Zagrebu i bivšu učenicu slatinske OŠ Eugena Kumičića zajedno s ravnateljicom Božicom Majhen.

Elena je gradonačelniku prenijela dojmove sa Međunarodnog turnira mladih prirodoslovaca u kineskom gradu Nanjingu koji se održavao  od 30. lipnja do 4. srpnja. Elena je zajedno sa šesteročlanom ekipom hrvatskih  mladih prirodoslovca  osvojila  treće mjesto i brončanu medalju

To je još jedan u nizu odličnih rezultata koje je Elena ostvarila u proteklom razdoblju. Podsjetimo, prošle godine Elena se također plasirala u državnu ekipu  sa kojom je sudjelovala na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u iranskom Shirazu gdje je osvojila srebrnu medalju.

U Kini se natjecalo 18 ekipa iz Bjelorusije, Bugarske, Kine (šest timova), Hrvatske, Gruzije, Indonezije, Irana, Kazahstana, Novog Zelanda, Rusije (tri tima) i Švicarske. Prvo mjesto dijele Novi Zeland i Švicarska, a druga je bila Kina. Hrvatsku ekipu činili su Andrea Balamarić, Luka Bulić Bračulj (kapetan tima), Elena Lukačević, Luka Mikšić, Mateja Ostojić i Mihael Pristav iz Gornjeg Kraljevca, Karlovca, Slatine, Splita i Zagreba, te Danko Marušić kao voditelj tima.

Gradonačelnik Denis Ostrošić joj je čestitao na ostvarenom uspjehu i poželio puno uspjeha u budućim natjecanjima.

Skip to content