Gradonačelnik obišao mjesne domove Lukavac i Markovo te radove na nogostupu u Slatini

“Priča o mom gradu” u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina
25.08.2015.
7. natjecanje beba u puzanju
26.08.2015.

Gradonačelnik obišao mjesne domove Lukavac i Markovo te radove na nogostupu u Slatini

U srijedu, 26. kolovoza, gradonačelnik grada Slatine, Ivan Roštaš, obišao je završene radove na mjesnim domovima u prigradskim naseljima Markovo i Lukavac te radove na nogostupu u ulici N.Š. Zrinskog u Slatini.

Radovi na energetskoj obnovi zgrade mjesnog doma u Markovu sadržavali su ugrađivanje prozora i vanjskih vrata, postavljenje toplinske izolacije pročelja, podova i stropa, unutarnje žbukanje, bojanje pročelja zgrade te postavljenje elektroinstalacija i unutarnje rasvjete. Ukupna vrijednost svih radova iznosi 157 tisuća kuna, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao sa 79 tisuća kuna, a grad Slatina sa 78 tisuća kuna. Radove je izvela tvrtka Građenje Marković d.o.o. Fond ne financira unutarnje bojanje zidova stoga je taj dio posla odradio Grad Slatina putem javnih radova.

Također, završeni su radovi i na energetskoj obnovi mjesnog doma u Lukavcu. S obzirom da se radilo o dotrajaloj zgradi bilo je potrebno odraditi puno pripremnih radova prije ugradnje stolarije i polaganja izolacije podova. Vanjska ovojnica zgrade je kompletno uređena, zidovi su ožbukani, ugrađen je novi dimnjak, izgrađena je prilazna rampa i ulazne stube. Postavljena je elektroinstalacija, gromobrani i unutarnje rasvjete. Unutarnje bojanje zidova su odradili djelatnici javnih radova grada Slatine. Ukupna vrijednost radova je 250 tisuća kuna od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao 93 tisuće, a Grad Slatina sa 156 tisuća kuna. Radove je izvela tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o.

„Ukupan iznos vrijednosti radova na oba ova mjesna doma je 407 tisuća kuna, od čega Fond sufinancira 172 tisuće kuna, a grad Slatina 234 tisuće kuna. Ovim ulaganjem odrađeni su najznačajniji radovi, a za potpuno dovršenje Domova potrebno je još urediti sanitarne čvorove. Te radove Fond ne sufinancira pa završetak tih radova Grad ima u svojem planu iduće godine“- rekao je gradonačelnik Roštaš.

Gradonačelnik je također obišao i radove na nogostupu u ulici Nikole Šubića Zrinskog koje je Grad ugovorio sa tvrtkom Slatina-kom d.o.o.. Radi se o dionici sjeverno od pruge u duljini jedan kilometar, a vrijednost radova iznosi 450 tisuća kuna. Uvođenje u radove je počelo 11. kolovoza, a planirani završetak je do kraja godine.

„Izgradnjom ovog nogostupa povećat će se sigurnost pješaka i stanovništva, cjelokupnog prometa na ovoj nerazvrstanoj cesti koja je izgradnjom slatinske obilaznice postala jedna od spojnih cesta od središta grada prema državnoj cesti D32“- istaknuo je gradonačelnik Roštaš.

no images were found

Mjesni dom Lukavac i Markovo prije i poslije obnove:

markovo-1javni7lukavac-2javni11

Skip to content