Gradonačelnik Ivan Roštaš ugostio novoizabranog pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića

LAG-u „MARINIANIS“ odobreno ukupno 7.406.722,06 kuna za provedbu Lokalne razvojne strategije 2014.-2020.
12.01.2017.
Završeno još jedno izdanje Zimskog malonogometnog turnira u Slatini
15.01.2017.

Gradonačelnik Ivan Roštaš ugostio novoizabranog pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića

Gradonačelnik Roštaš ugostio Nenada Križića - 1Gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš održao je u četvrtak 12. siječnja radni sastanak sa novoizabranim pomoćnikom ministra hrvatskih branitelja Nenadom Križićem. Sastanku na kojem je sudjelovao i Pročelnik ureda gradonačelnika Radenko Pavić bilo je govora o nastavku suradnje sa braniteljskim udrugama kao i podrške Grada Slatine braniteljskoj populaciji te kako tu podršku dignuti na još višu razinu kroz provedbu projekata u suradnji sa ministarstvom hrvatskih branitelja.

Pokretanjem i realizacijom niza projekata Nenad Križić godinama aktivno radi na ostvarivanju prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, na očuvanju digniteta Domovinskog rata, na obilježavanju obljetnica događaja tijekom Domovinskog rata i čuvanju sjećanja na hrvatske branitelje poginule za samostalnu i slobodnu Hrvatsku. Nenad Križić već osam godina glavni je organizator veličanstvenog hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj 13. prosinca.

Tom prilikom pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić rekao je:

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske 5. siječnja imenovan sam za pomoćnika ministra hrvatskih branitelja što mi je zaista i čast i zadovoljstvo. Imenovan sam da prije svega pomognem ali i služim. Posebno mi je drago da me gradonačelnik grada Slatine, grada u kojem živim, grada kojeg cijenim, poštujem i volim primio danas. Čast mi je svima reći na poziciji koju ću obnašati da sam iz Slatine i iz naše županije. Zadovoljstvo mi je kazati da je sav rad i trud koji smo uložili, trud cijele braniteljska populacija naše županije, HVIDR-e i svih drugih braniteljskih udruga kao i brojnih prijatelja, uz podršku grada Slatine koji je pratio naš rad donacijama prepoznat na nacionalnoj razini ovom mojom funkcijom kojom dolazim u priliku sudjelovati u kreaciji i provedbi novog zakona o hrvatskim braniteljima, a isto tako doći ću na čelo Uprave pravno stambeni poslova gdje zaista ima puno posla ali  i mogućnosti i prostora da se otvori dobra pozicija za sve hrvatske branitelje a tako i za one sa našeg slatinskog područja te da se riješe nagomilani problemi.

Koristim priliku svima se zahvaliti na podršci u radu do sada. Biti će mi zadovoljstvo aktivno sa gradom Slatinom, sa vodstvom grada na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Roštašom surađivati na provedbi onih projekata čija realizacija je već u tijeku kao i novih koji su u pripremi, a već danas smo o nekim stvarima razgovarali.”

Gradonačelnik Ivan Roštaš istaknuo je:

“Danas smo ugostili pomoćnika ministra branitelja čiji je rad prepoznat od strane ministra Tome Medveda. Svi znamo tko je Nenad Križić koji se dokazao do sada i u radu županijske HVIDR-e koja je po svojim rezultatima bila jedna od najboljih u Republici Hrvatskoj. Nadam se da će novi pomoćnik ministra opravdati povjerenje braniteljske populacije cijele Hrvatske a posebno branitelja sa područja Virovitičko-podravske županije u reguliranju i ostvarivanju njihovih prava. Grad Slatina će i dalje pomagati rad braniteljskih udruga na području Grada putem raspisanih natječaja kao i projekata od kojih su neki u provedbi a drugi u fazi pripreme. Zadnji takav primjer je i projekt kojim je realizirana ugradnja dizala u Zavičajnom muzeju koji će na taj način postati dostupan i osobama sa invaliditetom.”

(www.radioslatina.hr)

Skip to content