Gradonačelnik Ivan Roštaš sa suradnicima na hodočašću i komemoraciji u Voćinu

Izložba svjetla za sv. Luciju u OŠ Josipa Kozarca
13.12.2013.
U Slatini održan drugi seminar projekta Y-DEMO
14.12.2013.
Izložba svjetla za sv. Luciju u OŠ Josipa Kozarca
13.12.2013.
U Slatini održan drugi seminar projekta Y-DEMO
14.12.2013.

Gradonačelnik Ivan Roštaš sa suradnicima na hodočašću i komemoraciji u Voćinu

I ove godine, nekoliko tisuća hodočasnika, hrvatskih branitelja, vojske, policije, mnogobrojnih izaslanstava i ostalih hodočasnika, nazočili su hodočašću i komemoraciji za 47 nevinih civilnih žrtava u Voćinu koje su 13. siječnja 1991. godine stradali od srbočetničke ruke.Hodočašće je započelo dolaskom članova braniteljskih udruga, koje su pristizale iz pravca Huma, Slatine i Požege, a nakon dolaska na Prebendu u Voćinu, nastavljeno je pokorničko molitvenom procesijom i misom u voćinskoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije koju je služio požeški biskup, mons. dr. Antun Škvorčević.

Nakon toga su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće na Spomen obilježju poginulima u Domovinskom ratu, u Voćinu, gdje je održana i komemoracija, a nazočnima su se tom prigodom obratili, ministar branitelja Predrag Matić, predsjednik HVIDR-e RH i saborski zastupnik Josip Đakić, predsjednica županijske skupštine VPŽ Ana Marija Petin i načelnik Općine Voćin Predrag Filić. I ove godine poruka ovog skupa bila je vrlo jasna i glasna – krivce za ova strašna zlodjela nad voćinskim stanovništvom, ali i svim drugim mjestima stradanja u Domovinskom ratu, treba konačno dovesti pred lice pravde.

Osim izaslanstva Virovitičko podravske županije, grada Slatine predvođenog gradonačelnikom Ivanom Roštašem i općina, Voćin, Suhopolje, Sopje, Nova Bukovica, Mikleuš i Čađavica, bili je nazočno i izaslanstvo Požeško-slavonske županije, općine Nuštar te braniteljskih udruge iz Krapinsko-zagorske i Međimurske županije.

Počast na spomen obilježju iskazala su i mnogobrojna izaslanstva braniteljskih udruga, političkih stranaka, raznih drugih udruga i institucija, te ostali hodočasnici. Ovaj događaj završio je susretom s rodbinom poginulih u Domovinskom ratu, u voćinskom društvenom domu. (icv.hr)

Skip to content