Gradonačelnik Ivan Roštaš potpisao Povelju “Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana”

Otvorena izložba slatinskog umjetnika Fikreta Balića
16.06.2016.
Položeni vijenci kod spomen obilježja antifašističkih boraca
22.06.2016.

Gradonačelnik Ivan Roštaš potpisao Povelju “Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana”

U ponedjeljak, 20. lipnja, u maloj vijećnici gradske uprave Grada Slatine gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš i predsjednik Hrvatskog društva „Ljubljana“ iz Slovenije Petar Antunović potpisali su Povelju za suradnju na projektu biciklističke karavane „Put prijateljstva  Vukovar – Ljubljana“. Povelju su, u svrhu očuvanja trajne tradicije karavane, potpisali svi  gradovi i općine u Republici Sloveniji i  Republici Hrvatskoj kroz koju „Put prijateljstva“ prolazi.

„Put prijateljstva  Vukovar – Ljubljana“ je projekt kojeg povodom Dana državnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije organizira  Savez hrvatskih društava u Sloveniji, a nositelj projekta je Hrvatsko društvo Ljubljana iz Slovenije.  Cilj „Puta prijateljstva“ je izgradnja dobrih međususjedskih odnosa između Slovenije i Hrvatske kroz povezivanje svih destinacija u karavani. Biciklistička karavana počinje u Vukovaru,  gradu simbolu otpora i pobjede te u znak odavanja počasti svim braniteljima Republike Hrvatske, a završava u glavnom gradu Slovenije – Ljubljani.
Svi potpisnici Povelje „Put prijateljstva“ obvezali su se da će  stalno poticati razvijanje konkretnih oblika i sadržaja gospodarske, kulturne i sportske suradnje u cilju ostvarenja zajedničkih projekata, a  uz financijsku podršku državnih institucija, gospodarskih subjekata i fondova Europske unije.  Također, u skladu sa svojim materijalnim mogućnostima i demokratskim odlukama svojih gradskih, odnosno općinskih vijeća, pružat će se aktivni doprinos očuvanju tradicije održavanja ove biciklističke karavane i održavanju prijateljskih susreta prilikom dočekivanja i ispraćanja karavane iz svojih gradova i općina.

Ove godine „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ održati  će se po 14. put, a Slatinu će biciklistička karavana posjetiti u četvrtak 23. lipnja oko 15 sati. Sudionici karavane će u Slatini napraviti odmor od pola sata te posjetiti gradonačelnika Ivana Roštaša, nakon čega nastavljaju prema Virovitici.(www.slatina.hr)

no images were found

Skip to content