Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić dao neopozivu ostavku, od sutra dužnosti gradonačelnika preuzima Ilija Nikolić

Javni poziv za korištenje adventskih kućica
15.11.2023.
Ususret mjesecu prosincu započelo blagdansko uređenje Slatine
16.11.2023.
Javni poziv za korištenje adventskih kućica
15.11.2023.
Ususret mjesecu prosincu započelo blagdansko uređenje Slatine
16.11.2023.

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić dao neopozivu ostavku, od sutra dužnosti gradonačelnika preuzima Ilija Nikolić

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić danas je na tiskovnoj konferenciji održanoj u Parku 136. slatinske brigade ispred zgrade Gradske uprave dao neopozivu ostavku na svoju funkciju koju je obrazložio narušenim zdravstvenim stanjem i obiteljskim razlozima.
Evo što je tom prigodom izjavio:

– Ja sam u ponedjeljak upoznao dogradonačelnika Iliju Nikolića da ću s današnjim danom odstupiti s mjesta gradonačelnika Grada Slatine. U ova dva dana smo činili sve što se tiče, dakle, ovih formalnih stvari i s današnjim danom ja odstupam, a od sutra gospodina Ilija Nikolić preuzima mjesto gradonačelnika, odnosno obavlja funkciju gradonačelnika Grada Slatine do kraja mandata. Ono što je bilo bitno za grad jest da smo predali prijedlog proračuna na vrijeme, da su učinjene sve bitne stvari da bi se u proračunu stavili projekti koje ćemo iduće godine, odnosno s projekcijama za iduće dvije godine raditi u gradu Slatini.

Razlozi moje ostavke su prije svega zdravstvene, odnosno obiteljske, gdje sam zaključio da u ovom trenutku više nisam u mogućnosti obavljati ovu funkciju. Žao mi je što je tako, međutim u razgovoru sa svojom obitelji sam zaključio da nakon gubitka supruge ja svojoj djeci trebam i s mojim najbližima, jednostavno smo svi zajedno odlučili da u ovom trenutku zbog zdravstvenih razloga nisam više u mogućnosti obavljati posao na onaj način na koji sam to činio u proteklih 6,5 godina. Činio sam to otvorena srca i stojim na raspolaganju svima koji me budu trebali nakon što, evo, malo se oporavim i nakon što odradim sve ono što mislim da trebam odraditi prije svega za sebe i za svoj život.

Zahvaljujem svim građanima grada Slatine na povjerenju u ovaj 1,5, odnosno 2 mandata što su me birali uz preporuku da ubuduće vode brigu o tome da kada izlaze, a molim ih da izađu na izbore koji će biti evo nagodinu tri, i onda izbori koji slijede nakon godinu i pol dana da kad biraju gradonačelnika, da izaberu i onu stranku, odnosno one ljude koji će ga podupirati u Gradskom vijeću, jer, realno, ja u proteklih 6,5 godina nisam imao onakvu potporu kakvu bi gradonačelnik trebao imati za sve ono što se u gradu radilo.

Ponosan sam na ono što smo napravili. Ima puno projekata koji su u tijeku i koji će biti u idućih godinu dana realizirani, naravno, ukoliko ne bude stalnih opstrukcija kakvih je bilo u proteklih 6,5 godina. Jer, moram reći iskreno da nikad nisam imao Gradsko vijeće onakvo kakvo bih trebao, niti potporu onih koji su bili na dužnostima, koje su mi mogle na neki način pomoći.

Vjerujem da je ovo jedan dobar restart, mali restart za Gradsku upravu. Gospodin Ilija Nikolić ima moje puno povjerenje i vjerujem da će on tu dužnost obavljati na najbolji mogući način, za dobrobit grada Slatine i za sve ono što smo si stavili u zadatak i bez ikakvog straha prepuštam ovo mjesto njemu jer vjerujem da će to tako biti i realizirano, kao što smo velike projekte, a i one najmanje, ako se sjećate na početku, od postavljanja klupa, od tabli, od mjesnih odbora, od uvođenja nekih mnogih novih stvari u Grad nakon 10 godina letargije, dakle participativno budžetiranje, za mlade, za prigradska naselja, završili smo mjesne domove, napravili velike projekte koje smo naslijedili, otvorili nove, realizirali jako puno toga i moje srce i moja duša ostaju i dalje uz Slatinu. Ja Slatinu volim, međutim u ovom trenutku jednostavno se ne osjećam sposoban da odradimo ovaj mandat do kraja, – rekao je Ostrošić te dodao kako će u Gradskoj upravi doći do nekih manjih izmjena.

– Kako bi gospodin Nikolić mogao sebi posložiti i korigirati neke stvari do kraja godine napravit će se određeni restart, no za sada ne bih o detaljima, ali je činjenica da će od 1.1.2024. godine i Gradska uprava i svi ostali moći funkcionirati još bolje s obzirom na manjkavosti koje su pronađene u radu Grada, što se tiče nalaza revizije Ministarstva financija, no sve ostalo je na neki način betonirano i Grad ide tamo gdje treba, a mislim da i ustanove i sve gradske tvrtke rade odlično.

Sa sutrašnjim danom dužnosti gradonačelnika Grada Slatine preuzet će dogradonačelnik Ilija Nikolić koji je istaknuo kako Grad Slatina nastavlja uredno sa svim svojim poslovima te da funkcioniranje Grada nije upitno.

– Meni je izrazito žao i tužan sam kad mi je došao gradonačelnik i rekao da će dati ostavku. Riješeno je kako je riješeno zahvaljujem se gradonačelniku na svemu što je napravio u ove 2,5 godine našeg mandata i 4 godine prije.
Znači, nastavljamo dalje sa projektima koje su započeti i sve teče dalje normalno, Grad će funkcionirati. Znači, na dvije godine Grad koji ima zamjenika gradonačelnika preuzima dužnost, i ja sam od sutra zvanično obnašatelj dužnosti gradonačelnika Grada Slatine i dalje krećemo u nove radne pobjede, – istaknuo je Nikolić.

(www.radioslatina.hr)

Skip to content