Grad Slatina utvrdio povoljnije uvjete za ostvarivanje jednokratne pomoći za opremu novorođenčadi

Slatina kom, GRAS, Grad Slatina: Program edukacije iz područja održivog gospodarenja otpada – U GOSPODARENJU OTPADOM VAŽNU ULOGU IMA SVIJEST SVAKOG POJEDINCA
17.09.2020.
Potpisan ugovor za izvođenje radova na uređenju Društvenog doma u Novom Senkovcu
18.09.2020.

Grad Slatina utvrdio povoljnije uvjete za ostvarivanje jednokratne pomoći za opremu novorođenčadi

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić donio je Odluku o izmjenama Odluke o jednokratnoj pomoći za opremu novorođenčadi na području grada Slatine za 2020. godinu.

Prema donesenim izmjenama pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta ostvaruje jedan od roditelja, odnosno skrbnika koji je državljanin Republike Hrvatske te ima prebivalište na području grada Slatine najmanje godinu dana. Prema dosadašnjoj odluci taj je uvjet bio najmanje 3 godine.

Isto tako umjesto s dosadašnjih 90 dana, od 15. rujna ove godine pravo na jednokratnu pomoć za opremu novorođenčadi pokreće se zahtjevom koji se podnosi Stručnoj službi Grada Slatine – Odsjeku za opće polove, najkasnije u roku od 6 mjeseci od dana rođenja djeteta.

Izmjene su donesene s ciljem što jednostavnijeg i lakšeg ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenčadi korisnicima na području grada Slatine, koja u 2020. godini iznosi za prvo dijete 3.000 kuna, za drugo 4.000, a za treće i svako sljedeće dijete 5.000 kuna.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content