Grad Slatina prvi s područja VPŽ dobio odluku o financiranju projekta iz programa Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III

IN MEMORIAM: Slatina se oprašta od slavnog Slatinčanina, akademika Viktora Žmegača
21.07.2022.
Grad Slatina i Turistička zajednica Grada Slatine obilježavaju Međunarodni dan gastroshize
30.07.2022.

Grad Slatina prvi s područja VPŽ dobio odluku o financiranju projekta iz programa Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III

Grad Slatina u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine je od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dobio konačnu Odluku o financiranju projekta „Slatino, zaželi II!”, što ujedno i označava nastavak uspješno provedenog projekta „Slatino, zaželi!”. Prema podacima vidljivim iz Odluke o financiranju, Gradu Slatini jedinom su odobrena sredstva za nastavak projekta na području županije u prvom krugu dodijele sredstava.

Ukupna vrijednost projekta „Slatino, zaželi II!” je 1.038.280,00 kn što je ujedno i ukupan iznos bespovratnih sredstava. EU navedeni projekt sufinancirat će u iznosu od 85% dok će preostalih 15% sufinancirati RH. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Projektom će se zaposliti 21 žena iz teže zapošljivih skupina s najviše završenom srednjom školom koje će skrbiti za 126 krajnjih korisnika s područja Grada Slatine (minimalno 6 krajnnih korisnika po ženi).

Provedbom projekta će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem na području Grada, čime će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Nakon Odluke o financiranju slijedi i službeno potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava nakon čega projektne aktivnosti mogu započeti.  

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Slatine.

Skip to content