Grad Slatina prvi s područja VPŽ dobio odluku o financiranju projekta iz programa Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III

IN MEMORIAM: Slatina se oprašta od slavnog Slatinčanina, akademika Viktora Žmegača
21.07.2022.
Grad Slatina i Turistička zajednica Grada Slatine obilježavaju Međunarodni dan gastroshize
30.07.2022.

Grad Slatina prvi s područja VPŽ dobio odluku o financiranju projekta iz programa Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III

Grad Slatina u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine je od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dobio konačnu Odluku o financiranju projekta „Slatino, zaželi II!“, što ujedno i označava nastavak uspješno provedenog projekta „Slatino, zaželi!“. Prema podacima vidljivim iz Odluke o financiranju, Gradu Slatini jedinom su odobrena sredstva za nastavak projekta na području županije u prvom krugu dodijele sredstava.

Ukupna vrijednost projekta „Slatino, zaželi II!“ je 1.038.280,00 kn, dok su partneri na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Projektom će se zaposliti 21 žena iz teže zapošljivih skupina s najviše završenom srednjom školom koje će skrbiti za 126 krajnjih korisnika s područja Grada Slatine, odnosno minimalno 6 korisnika po jednoj ženi.

Provedbom projekta će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem na području Grada, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Nakon Odluke o financiranju slijedi i službeno potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava nakon čega projektne aktivnosti mogu započeti.  

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Skip to content