Grad Slatina prijavio projekt „ Izrada projektne dokumentacije za izgradnju biciklističke infrastrukture“

Grad Slatina sudjelovao na edukaciji u okviru projekta „Unaprjeđenje mehanizma praćenja stanja i postupaka lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djeteta“
06.03.2023.
U sklopu gradskog Erasmus+ projekta Prvi koraci održane nove fokus grupe
07.03.2023.

Grad Slatina prijavio projekt „ Izrada projektne dokumentacije za izgradnju biciklističke infrastrukture“

Na poziv Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2023. godini, Grad Slatina prijavio je projekt „ Izrada projektne dokumentacije za izgradnju biciklističke infrastrukture“.

Riječ je o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije kojom se želi riješiti problem nedostatka „biciklističke infrastrukture“ u Gradu Slatini.
S ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja zagađenja okoliša i poboljšanja kvalitete života u gradu želi se izgraditi kvalitetna biciklistička infrastruktura koja bi riješila problem nedostatka iste te potaknula biciklistički promet kao svakodnevnu aktivnost.

Projektna prijava iznosi 66.360,00 eura, a traženi iznos sufinanciranja je maksimalnih 50% vrijednosti projekta. Projektom će se izraditi projektna dokumentacija za izgradnju biciklističke infrastrukture u Ulicama Braće Radić u duljini 2,1 km te Kralja Zvonimira duljine 2,6 km. Projekt je u skladu s Provedbenim programom Grada Slatine za razdoblje 2021. – 2025. te Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. godine.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content