Grad Slatina nastavlja s projektima uređenja dječjih igrališta i ostale infrastrukture za zdraviji život građana

NK Meljani – pripreme za prvenstvo 3. županijske nogometne lige skupine istok
13.04.2021.
KELEMENOV POZDRAV SVIJETU: U Etnografskom muzeju u Zagrebu otvorena izložba posvećena Milku Kelemenu
14.04.2021.
NK Meljani – pripreme za prvenstvo 3. županijske nogometne lige skupine istok
13.04.2021.
KELEMENOV POZDRAV SVIJETU: U Etnografskom muzeju u Zagrebu otvorena izložba posvećena Milku Kelemenu
14.04.2021.

Grad Slatina nastavlja s projektima uređenja dječjih igrališta i ostale infrastrukture za zdraviji život građana

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslav Hess, te direktor tvrtke Slatina kom d.o.o. Sanjin Hmelik obišli su nekoliko dječjih igrališta u gradu koja su u fazi uređenja.

Jedno od njih je potpuno novo koje se tek oprema a riječ je o dječjem igralištu u Stublovačkoj ulici.

– Igrala koja su ovih dana postavljena do sada su bila smještena u malom parku u središtu grada koji je u obuhvatu staze koju također ovih dana opremamo, a otvorenje će biti 10. svibnja na nivou Hrvatske gdje je pokrenuto više takvih projekata. Što se tiče igrališta u Stublovačkoj ulici, riječ je o igralima koja će u narednom periodu biti uređena i osvježena novim slojem boje, a posadit će se i nekoliko stabala u sklopu uređenja okoliša koje će s vremenom napraviti hladovinu na tom igralištu koje je u ovom prostoru Stublovca bilo nasušno potrebno, – pojasnio je gradonačelnik Ostrošić.

Tijekom obilaska razgovaralo se i o potrebi postavljanja desetak stupova javne rasvjete od spomenutog dječjeg igrališta do kraja ulice prema izletištu Stublovac, a koji će se postaviti čim završi faza projektiranja.

– Ovim projektom omogućit ćemo djeci i iz ove ulice da u školu ne moraju ići po mraku, te ćemo na taj način povećati njihovu sigurnost, – naglasio je gradonačelnik te istaknuo kako se u Slatini nastavlja s projektima uređenja dječjih igrališta i ostale infrastrukture koja će građanima Slatine omogućiti da žive što zdravijim načinom života.

Jedan od takvih projekata je Grad Slatina pokrenuo u suradnji s Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pod imenom „Živjeti zdravo“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, a u sklopu kojega se provode akcije „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“.

Ove je godine završena javna nabava te je Gradu Slatini dostavljena sva oprema čije je postavljanje započelo u ožujku ove godine. Osim hodačke staze koja je već obilježena informativnim pločama u tijeku je opremanje dvije lokacije u gradu raznim spravama za vježbanje koje će hodačima omogućiti i druge oblike tjelesne aktivnosti, a smještene su pored slatinskih osnovnih škola Josipa Kozarca i Eugena Kumičića, dok će dječje igralište u malom parku u Ulici Ljudevita Jonkea biti opremljeno novim igralima.

– Osim što se bavimo igralištima za djecu koja obnavljamo i popravljamo, a koncesiju za njihovo održavanje ima tvrtka Slatina kom d.o.o., važno je istaknuti da nastojimo izgraditi i nova. Tako će još jedna lokacija u Slatini koja do sada nije imala nikakvo dječje igralište biti opremljena novim igralima. Radi se o prostoru pored OŠ Eugena Kumičića gdje će biti smješteno dječje igralište u hladu tamošnjih stabala. Na taj ćemo način zadovoljiti potrebe naših najmlađih sugrađana i njihovih roditelja u tom dijelu grada koji će sada uz zanimljive sadržaje moći boraviti na svježem zraku, – zaključio je gradonačelnik.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content