Grad Slatina nabavio vozilo za lakše održavanje komunalne infrastrukture na području Slatine i prigradskih naselja

Otvoren Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora – COVID 19
16.04.2021.
Odluka o raspisivanju izbora
16.04.2021.
Otvoren Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora – COVID 19
16.04.2021.
Odluka o raspisivanju izbora
16.04.2021.

Grad Slatina nabavio vozilo za lakše održavanje komunalne infrastrukture na području Slatine i prigradskih naselja

Grad Slatina ovih je dana još jednim vozilom obogatio svoj vozni park, a nabavljeno je polovno vozilo za potrebe radova na redovitom održavanju komunalne infrastrukture na području grada Slatine i prigradskih naselja.
Radi se o vozilu Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI, s duplom kabinom i 7 sjedala. Dodatno su ugrađeni arnjevi s ceradom, te kuka za vuču autoprikolice. Vozilo je u vrijednosti od 115.000 kuna nabavljeno od ovlaštenog Mercedes-Benz distributera Auto kuće Škojo d.o.o. iz Osijeka, što osigurava garanciju na nabavljeno vozilo. Godina proizvodnje je 2010., sve dogradnje su atestirane, a pojačana je i nosivost tovarnog prostora. Nakon obavljene registracije vozilo će biti stavljeno u funkciju.

U tijeku je i dodatna nabava autoprikolice koja bi se koristila radi lakšeg transporta traktorskih kosilica na udaljenije lokacije.

– Ovo novo vozilo jako nam je bitno prije svega zbog tekućih radova koje imamo tijekom cijele godine u gradu Slatini i prigradskim naseljima, osobito iz razloga što smo na vozilu marke TAM koje sada koristimo u posljednje vrijeme imali učestale kvarove te je zbog raznih popravaka bio izvan stroja.
I dalje ćemo ga koristiti dokle god budemo mogli kako bi bili što produktivniji i mogli raditi paralelno na više lokacija. Nabavom spomenutog vozila radimo na efikasnosti, tako da umjesto vrlo sporo fizički, možemo lakše i brže dopremiti djelatnike, kosilice i ostali potreban materijal do određene lokacije na kojoj je potrebna košnja i ostali radovi, što će svakako pridonijeti i određenim uštedama, – rekao je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te dodao kako će efikasnijem radu na održavanju pridonijeti i djelatnici koji će biti zaposleni u sklopu Programa javnih radova koji je Hrvatski zavod za zapošljavanje najavio početkom svibnja.

– Grad Slatina bi trebao dobiti 18 ljudi u javnim radovima koje ćemo rasporediti na nekoliko radnih mjesta i vjerujem da ćemo tijekom narednog perioda moći obaviti sve potrebne radove na uređenju i održavanju infrastrukture, odnosno javnih zelenih površina kroz košnje, uređenje cvjetnih otoka i ostale potrebne radove, – zaključio je gradonačelnik. 
(www.radioslatina.hr)

Skip to content