„Glasnici istine“ uz potporu Grada Slatine organizirali 4. memorijalnu utrku „Milan Dunković“

XVI. Izmjena Plana nabave za 2023. – GRAD SLATINA
17.10.2023.
V.d. ravnatelja Gradske razvojne agencije Slatine Jurica Culej sudjelovao u radu Redovne i izborne Skupštine udruge Mreža Bond
17.10.2023.
XVI. Izmjena Plana nabave za 2023. – GRAD SLATINA
17.10.2023.
V.d. ravnatelja Gradske razvojne agencije Slatine Jurica Culej sudjelovao u radu Redovne i izborne Skupštine udruge Mreža Bond
17.10.2023.

„Glasnici istine“ uz potporu Grada Slatine organizirali 4. memorijalnu utrku „Milan Dunković“

U povodu sjećanja na poginulog hrvatskog branitelja Milana Dunkovića iz Radosavaca koji je poginuo 17. listopada 1991. godine nedaleko Mikleuša, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ u suradnji s Gradom Slatinom organizirala je Memorijalnu utrku Slatina-Radosavci kao i Komemorativni skup po završetku utrke u Mjesnom domu u Radosavcima.

Prije samog starta Memorijalne utrke koju su trčali Glasnici istine: Zlatko Milošević, Robert Knapić i Josip Bukovac sva trojica iz Nove Bukovice, simboličnim paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade u Slatini počast su uz Glasnike istine odali gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić te predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.
Svojim prisustvom na startu utrke podršku su iskazali i administrativna tajnica Udruge HVIDR-a Slatina Katarina Bilić te Drago Sabljak, suborac Milana Dunkovića koji je uslijed udara granate i pogibije Milana Dunkovića i sam bio ranjen, kao i Ivana Novak stalna logistička podrška Glasnika istine na ovoj memorijalnoj utrci.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ Pave Tutenova prije početka 4. memorijalne utrke „Milan Dunković“ riječi podrške sudionicima uputio je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

– Zahvaljujem se Glasnicima istine i svima vama koji predstavljate braniteljske udruge sa slatinskog područja, te ste se odazvali odati počast još jednom poginulom branitelju kao i svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić koji je još jednom izrazivši sućut obitelji, naglasio kako će Grad Slatina i nadalje podržavati memorijale i sve aktivnosti Glasnika istine i ostalih braniteljskih udruga kako bi se sačuvala uspomena na Domovinski rat i njegove žrtve.

Po dolasku na ciljno odredište ispred posljednjeg počivališta Milana Dunkovića na Mjesnom groblju u Radosavcima sudionike ove Memorijalne utrke dočekala je Rozalija Dunković, majka poginulog Milana zajedno s članovima Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina-Orahovica predvođenih predsjednikom iste Tomom Grahovcem, zatim slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, te predsjednik Temeljnog ogranaka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Sladojevci Petar Derdić i član istog Ivan Najpurger.

Simboličnim paljenjem svijeća i molitvom odana je dužna počast Milanu Dunkoviću.

Komemorativni skup održan je u Mjesnom domu u Radosavcima gdje su se nazočnima obratili Mato Bubaš rođeni Radosavčanin i susjed poginulog Milana Dunkovića, dogradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić te predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Slatina-Orahovica Tomo Grahovac.

Na kraju se svima emotivnim riječima zahvalila Rozalija Dunković, majka poginulog Milana te uručila zahvalnice sudionicima Memorijalne utrke.

Istovremeno, u nemogućnosti prisustvovanja na ovoj Memorijalnoj utrci Danijel Dunković, nećak poginulog Milana i inicijator ove Memorijalne utrke u spomen na svog strica istrčao je od Zagreba do Ivanić Grada dionicu od 50 km koja je inače prva dionica tradicionalnog Memorijalnog ultramaratona „Putevima dragovoljaca HOS-a“, a trči se u pet dionica od Zagreba do Vukovara u duljini od 344 km.

(www.radioslatina.hr)

Skip to content