“Glasnici istine” predstavili gradonačelnku Ostrošiću 1. Memorijalni štafetni ultramaraton Vukovar-Sunja

Godišnji financijski izvještaj Vijeća srpske nacionalne manjine
22.02.2018.
Izložba vina slatinskog vinogorja najavljena za 23. ožujka – pozivaju se vinogradari i vinari zainteresirani za sudjelovanje na izložbi
22.02.2018.

“Glasnici istine” predstavili gradonačelnku Ostrošiću 1. Memorijalni štafetni ultramaraton Vukovar-Sunja

Predsjednik maratonaca Virovitičko-podravske županije  „Glasnici istine“ Pavo Tutenov posjetio je danas (22. veljače) gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića kako bi ga izvijestio o pripremama za organizaciju 1. Memorijalnog štafetnog ultramaratona Vukovar-Sunja pod nazivom „Od Velikog do Malog Vukovara“, a koji će se održati od 23. do 25. ožujka ove godine u duljini od 330 km.

Organizatori Memorijalnog štafetnog ultramaratona, koji bi, prema riječima Pave Tutenova, trebao biti trkački događaj godine, su Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije  „Glasnici istine“, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, Ekstreme team Baraberi Belišće, Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije „Heroji ne umiru“ i rekreativci grada Našica.
„Glasnici istine“ spojili su dva herojska grada, odnosno čelne ljude Općine Sunja i Grada Vukovara koji su se upoznali 14. veljače u Vukovaru te tom prilikom izrazili veliku podršku spomenutom ultramaratonu.
Svoju podršku dao je i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić.

Start je predviđen 23. ožujka ispred Križa na ušću Vuke u Dunav u 21 sat, a cilj u Sunji 25. ožujka u 12 sati.
Maratonci među kojima će biti i 9 članova Udruge „Glasnici istine“ u Slatinu bi trebali stići 24. ožujka oko podneva gdje će ih dočekati predstavnici HVIDRA-e Slatina na čelu s predsjednikom Ilijom Nikolićem koji za maratonce pripremaju okrjepu, a članovi Udruge „Motiv“ Slatina svoj doprinos će iskazati trčanjem jedne dionice na području grada Slatine.
Za vrijeme boravka u Slatini „Glasnici istine“ će zajedno s predstavnicima Grada Slatine položiti vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade.

Za vrijeme posjeta gradonačelniku Ostrošiću, razgovaralo se i o tijeku radova na uređenju prostorija u zgradi Hrvatskog doma koje je Udruga na zadnjem natječaju od Grada Slatine dobila na korištenje čime je nastavljena izuzetno dobra suradnja između Glasnika istine i Grada Slatine. (www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content