Fotogalerija: Blagdanska čarolija u Slatini

Zgrada 3. rajona u Slatini poprima novu vizuru
05.12.2020.
Udruga Vretenac darivala slatinskog gradonačelnika u prigodi božićnih blagdana
09.12.2020.
Zgrada 3. rajona u Slatini poprima novu vizuru
05.12.2020.
Udruga Vretenac darivala slatinskog gradonačelnika u prigodi božićnih blagdana
09.12.2020.

Fotogalerija: Blagdanska čarolija u Slatini

Jedva smo dočekali mjesec prosinac s kojim nam stiže i najljepše doba godine. Božićno vrijeme raduje ne samo najmlađe već sve nas, no ove godine na žalost održava se malo drugačije nego što smo to navikli.
Zbog epidemiološke situacije koja nije povoljna, tradicionalna manifestacija „Prosinac u Slatini“ neće se moći održati kako smo to navikli uz brojne sadržaje i programe u sklopu kojih smo se družili i uživali u raznim koncertima, radionicama, igraonicama te se častili raznovrsnim slasticama koje su se nudile u adventskim kućicama u središnjem parku.

Stoga će božićnu čaroliju u Slatini dočarati tisuće lampica kojima će tijekom blagdanskih dana zasjati šire središte grada.
Djelatnici Slatina koma danima su intenzivno radili na ukrašavanju grada mnoštvom lampica i dekorativnih instalacija, a uz već postojeće svima nama poznate ukrase Grad Slatina je ove godine nabavio i nove za što je izdvojio oko 90.000 kuna dijelom namijenjenih manifestaciji „Prosinac u Slatini“.

Advent je službeno započeo u nedjelju, 29. studenog paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu smještenom u središtu kružnog toka u centru Slatine, a radost ovoga svjetla u narednim su danima upotpunile i nove instalacije.

Tako će ovih blagdana građane uveseljavati nove pahulje, kugle, svijetleći konopi ali i zanimljive 3D instalacije. Jedna takva 3D jela postavljena je ispred zgrade Gradske uprave, a dvije će krasiti prilaz crkvi bl. Ivana Merza. Ispred crkve sv. Josipa njezinu raskoš dodatno će istaknuti anđeo visok 3 metra, gradska fontana na središnjem gradskom trgu spremna je za dolazak djeda Božićnjaka jer ga tamo očekuju njegove upregnute saonice.
Raskošna led fontana preselila se u park ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice i čitaonice, a u blizini Zavičajnog muzeja svojim blještavilom privlači poglede novi 3D poklon.
U paviljon u Parku 136. slatinske skrio se snjegović koji se uz okićene jelke savršeno uklopio u božićnu bajku za koju se i ove godine pobrinula Turistička zajednica Grada Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Robert Turkalj)

Skip to content