Anita Tenžera govorila o EU fondovima
14.11.2014.
Počelo božićno ukrašavanje gradskih ulica
14.11.2014.

Erasmus za poduzetnike početnike

Projekt Hrvatske gospodarske komore namijenjen je novim/mladim poduzetnicima i onima koji to žele postati

Ciljevi projekta su učenje i usavršavanje start – up i potencijalnih poduzetnika, stvaranje novih poslovnih ideja, otkrivanje i proučavanje tržišta, umrežavanje diljem Europe, razvijanje poslovnih vještina i procjena rizika poslovanja.

Mladi ste i ambiciozni? Želite proširiti poslovanje na druga tržišta? Imate poslovnu ideju? Otvoreni ste za nove poslovne ideje? Želite osnovati tvrtku? Tražite nove poslovne partnere?

Hrvatska gospodarska komora s međunarodnim partnerima uključila se u projekt Erasmus za poduzetnike početnike koji je namijenjen novim/mladim poduzetnicima i onima koji to žele postati.

Projekt se provodi u sklopu Prekograničnog programa razmjene koji pruža novim ili potencijalnim poduzetnicima priliku da usavrše svoja znanja za vlastito poslovanje kod iskusnijih poduzetnika u zemljama EU. Mladi poduzetnik ima priliku razviti svoje vještine i skupiti dovoljno iskustva kako bi počeo voditi vlastiti posao, a to mu omogućuje domaći i mnogo iskusniji poduzetnik. Domaći poduzetnik dobiva priliku za pronalazak novih partnera i otkrivanje novih tržišta.

Tko se može uključiti u program?

Novi poduzetnici (NE)– Poduzetnici u ranoj fazi poslovanja. Pod tim se podrazumijevaju poduzeća koja tek planiraju nastati ili već nastala poduzeća, ali koja su stara do 3 godine.
Iskusni poduzetnici (HE) – Iskusni i uspješni poduzetnici. Pod tim se podrazumijevaju osobe koje su vlasnici poduzeća starijeg od 3 godine ili poduzetnici koji su direktno uključeni u uprave malih i srednjih poduzeća.
Posredničke organizacije (Intermediary Organisations) – organizacije nadležne za potporu i provođenje programa, a to mogu biti: gospodarske komore, razvojne agencije, poslovni inkubatori i dr.

Kako se prijaviti? Prijavljuje se online putem formulara na službenoj web stranici projekta: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

Kvaliteta Vaše prijave ovisi i o kvalitetnom poslovnom planu, a u pratećim dokumentima možete vidjeti prijedlog sadržaja Hrvatske egospodarske komore prema kojem možete izraditi vlastiti poslovni plan. Ovdje možete pogledati prezentaciju. (hgk.hr)

Skip to content