Ema Brajdić, mlada studentica i sportašica posjetila Ured gradonačelnika

Gradonačelnik Ostrošić putem radijske emisije pozvao građane na „Dane turske kulture u Slatini“
18.04.2018.
Radovi na energetskoj obnovi Sportske dvorane SŠ Marka Marulića u Slatini ušli u završnu fazu
18.04.2018.

Ema Brajdić, mlada studentica i sportašica posjetila Ured gradonačelnika

Budući da Grad Slatina podržava uspješne mlade Slatinčane, Ured gradonačelnika posjetila je mlada Slatinčanka Ema Brajdić, studentica 4. godine Novinarstva, 1. godine diplomskog studija na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, koja će nakon završenog studija postati magistra novinarstva.
Tom prigodom upoznala je gradonačelnika Denisa Ostrošića sa uspjesima na studiju ali i u sportu kojim se bavi, te onim što je najbitnije s novim izazovima.
Naime, Ema Brajdić je natjecateljica u bikini fitnessu. Kako je pojasnila, to je sport u kojemu se traži manje izražena mišićna masa, a gleda se sportski izgled. Ocjenjuju se sklad, simetrija, a prilično su važni i prezentacija, te poziranje (3 poze). Velika i izražena muksularnost, te mišićna definicija, u ovom slučaju nisu poželjne, pa su djevojke iz ove discipline samim time i ženstvenije.
IFBB je ujedno propisao i pravila o tome kakav mora biti bikini, nakit, pozing, pa čak i same cipele. Iako se ne traži mišićna definicija kao kod bodybuildinga, djevojke koje se pripremaju za bikini fitness natjecanja također čeka predanost treninzima i naporno treniranje. Uz trening je jako važna i prehrana jer sve se može postići dobrom prehranom i jakim treninzima.
Ema trenira svakodnevno po dva sata u teretani u Koprivnici kao i u slatinskoj teretani za vrijeme boravka u svom rodnom gradu.
Što se tiče natjecateljskog dijela, prvo natjecanje na koje je izašla održano je 22. travnja prošle godine u Zaprešiću kada je postala viceprvakinja u bikini fitnessu na državnom natjecanju. Na istom je natjecanju u juniorskoj kategoriji osvojila i brončanu medalju. Od tada niže same uspjehe. U Zagrebu je osvojila zlatnu i srebrnu, te u Sloveniji dvije brončane medalje. Prošle je godine osvojila i titulu Miss fotogeničnosti na izboru za Miss sporta.
Trenutno se priprema za dva nova natjecanja koja će se održati u Srbiji i Bosni i Hercegovini.
Iako je član porečkog bodybuilding kluba Veli Jože kako bi mogla izaći na natjecanja, Ema Brajdić trenira samostalno što još više govori o njenoj posvećenosti sportu kojim se bavi. Kako bi povezala svoju ljubav prema sportu i studij pronalazi vremena i za pisanje članaka za sportske portale.

Kontakt između ove talentirane Slatinčanke i Grada Slatine ostvaren je još krajem prošle godine, no zbog velikih obveza na studiju te priprema za natjecanja sastanak je upriličen tek sada, gdje je gradonačelnik Ostrošić naglasio kako je Grad i do sada podržavao slične aktivnosti mladih te će to nastojati činiti i dalje.

Gradonačelnik Ostrošić danas je primio još nekoliko građana koji su ga upoznali s problemima svoje ulice, kvarta, mjesta… ili osobne naravi.(www.radioslatina.hr)

no images were found

 

Skip to content