DV Zeko u Slatini novom ogradom uz dječje igralište pružio djeci dodatnu sigurnost

Brončana četvorka Hrvačkog kluba Slatina posjetila slatinskog gradonačelnika
30.06.2021.
Natječaj za zakup poslovnog prostora u zgradi Sequoie
01.07.2021.
Brončana četvorka Hrvačkog kluba Slatina posjetila slatinskog gradonačelnika
30.06.2021.
Natječaj za zakup poslovnog prostora u zgradi Sequoie
01.07.2021.

DV Zeko u Slatini novom ogradom uz dječje igralište pružio djeci dodatnu sigurnost

Dječji vrtić zeko Slatina u suradnji s Gradom Slatinom realizirao je brojne ideje koje su se manifestirale kroz različite projekte. Tako je između ostaloga, prošle godine uređen još jedan prilaz vrtiću kroz dvorišnu stranu do gradskog parkirališta uz Dom zdravlja. Ulaz je dobio i novu prilaznu stazu, nadstrešnicu iznad samog ulaza u zgradu te je postavljena ograda kojom je osiguran adekvatan prilaz od strane parkirališta za svu djecu skupina smještenih u tom dijelu zgrade.

Ovih je dana realizirana još jedna ideja. Naime duž spomenutog igrališta postavljeni su ogradni paneli u bijeloj boji, a radovi su i ovoga puta povjereni Građevinarstvu Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave.

Završetak radova bio je povod posjeta gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića i voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslava Hessa, Dječjem vrtiću Zeko gdje su ih dočekale ravnateljica vrtića Sanela Valpovac Maurer i njezina zamjenica Tamara Dorić, a sastanku je prisustvovao i Tomislav Horvat koji je nazočne upoznao s izvedenim radovima.

Kako bi se osigurala dodatna sigurnost djece duž već postojeće, ali vrlo niske ograde postavljeno je 64 metra ogradnih panela s pocinčanim stupovima u vrijednosti oko 70.000 kuna.

– I ovu smo ideju uspjeli realizirati susretljivošću gradonačelnika Ostrošića i Grada Slatine na čemu smo jako zahvalni. Ova će ograda djeci pružiti jednu dozu privatnosti, ali i sigurnosti od automobila koja se parkiraju na obližnjem parkiralištu, a zaštita je i od prijelaza same djece na isto, npr. za loptom.
Ograda daje i jedan dio hlada koji će nam jako dobro doći tijekom ljetnih mjeseci, – rekla je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić, te dodala kako je u planu ovaj prostor, odnosno mali park iskoristi za razne radionice u suradnji s roditeljima polaznika, gdje bi se osmislio prostor za zajednička druženja.

– Ovaj će se prostor u sklopu Eko projekta koji se provodi u vrtiću, oplemeniti sadnjom novog drveća i raznog bilja, ali i ugradnjom novih sadržaja, odnosno ljuljački, klupa i stolova od paleta i sl., što će biti idealno jer djeca već sada obožavaju boraviti na ovom igralištu. U narednom razdoblju ćemo zajedno s roditeljima i djecom osmisliti i izraditi u ovom dijelu vrtićkog dvorišta novi prostor za igru, istraživanje i boravak djece na svježem zraku, – zaključila je Dorić.

Gradonačelnik Ostrošić je istaknuo kako je ovaj mali projekt samo nastavak izuzetne suradnje Grada Slatine i DV Zeko.

– Na ovaj smo način zaokružili priču oko uređenja vanjskih prostora Dječjeg vrtića Zeko, te smo dobili parkić koji je pristupačan za sve skupine koji će ga moći koristiti prema rasporedu koji će se napraviti, a poanta je da je gotovo cijeli ovaj prostor u hladovini i da većinu dana djeca ovdje mogu provoditi vrijeme i to u sigurnosti.
Do sada je ovaj prostor okruživala dosta niska ograda i uvijek su odgojiteljice morale posvećivati veliku pažnju kako neko zaigrano dijete ne bi slučajno prešlo na parkiralište, a sada je to puno sigurnije. Zapravo smo na ovaj način postigli sigurnost kakvu imamo i u drugom dijelu dvorišta vrtića tako da se djeca neometano i sigurno mogu igrati, od jaslica pa do ovdje, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

– Ovakvim zajedničkim radom i konstruktivnom razmjenom ideja, vođeni onim najvažnijim, a to je dobrobit djece našeg grada, realizirali smo brojne projekte kojima je cilj modernizirati i stvoriti što bolje uvjete za boravak djece u vrtiću. Uskoro započinjemo i s konkretnom realizacijom projekta dogradnje zgrade jaslica u sklopu proširenja kompleksa Dječjeg vrtića „Zeko“ Slatina, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content