Dragutin Šantoši, posmrtno, dobitnik Povelje zahvalnosti Virovitičko-podravske županije

Koordinacija slavonskih županija: Slavonske županije najspremnije su za povlačenje novca iz EU fondova
03.09.2013.
Poziv nezaposlenim ženama na projekt SWEET
04.09.2013.
Koordinacija slavonskih županija: Slavonske županije najspremnije su za povlačenje novca iz EU fondova
03.09.2013.
Poziv nezaposlenim ženama na projekt SWEET
04.09.2013.

Dragutin Šantoši, posmrtno, dobitnik Povelje zahvalnosti Virovitičko-podravske županije

Svečana sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije održana u Kazalištu Virovitica. Nazočni su, između ostalih, bili brojni uvaženi gosti: potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak, saborski zastupnici Tomislav Karamarko, Branko Hrg, Josip Đakić, Milijan Brkić, Vladimir Šeks i Igor Češek, veleposlanici Češke, Poljske i Ukrajine, župani hrvatskih županija, Božo Galić (Vukovarsko-srijemska), Danijel Marušić (Brodsko-posavska), Darko Koren (Koprivničko-križevačka) i Tomislav Tolušić (Virovitičko-podravska), predsjednici županijskih skupština, ravnatelji institucija, županijski vijećnici, gradonačelnici, načelnici, pročelnici upravnih odjela županije, gradova i općina… Svečanu sjednicu skupštine Virovitičko-podravske županije uz pozdravni govor otvorila je predsjednica skupštine Ana-Marija Petin.

“Dvadeset godina je dovoljno vremensko razdoblje da se se objektivno sagledaju učinci ovoga sustava na gospodarski i društveni razvoj. Na primjeru naše županije, a slobodno mogu reći i svih njenih općina i gradova, dosadašnja iskustva govore u prilog činjenici da je njihovo osnivanje bilo opravdano i polučilo odlične rezultate u odnosu na njihov ukupan razvoj” – kazala je Petin.

Župan Tomislav Tolušić nazočnima se obratio govorom u kojemu je nakon kratkog osvrta na prvih 20 godina Virovitičko-podravske županije, između ostalog, istaknuo: “Što se tiče ove županije, zanima me samo sutra. Ne jučer, ne danas, nego samo i jedino sutra. Samo i jedino budućnost Virovitičko-podravske županije… to se tiče vlasti, od vlasti milosti ne tražimo, ali milosti niti ne dajemo. Ova država može puno više i zaslužila je puno bolje od sadašnjeg vodstva…. Ima onih koji kažu da radimo stvari koje Županije ne bi trebali raditi. Ima onih koji kažu da Županija treba samo izdavati rješenja i baviti se birokracijom. Ja kažem da treba graditi bolnice, škole, inovacijske centre, inkubatore, spašavati dvorce, osnivati tvornice, imati staklenike, plastenike, hotele, hostele, sirane, elektrane, raditi sve što joj padne na pamet. Ako to radimo za vas.”

Dan Virovitičko-podravske županije u ime gostiju čestitao je župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušiću koji je istaknuo dugogodišnju uspješnu suradnju, a iskrenim čestitkama se pridružio i potpredsjednik hrvatskog Sabora Tomislav Čuljak koji je uputio i poziv da Virovitičko-podravska županija i dalje bude pokretač ove regije, ali i cijele države.

– Unatoč krizi, u Virovitičko-podravskoj županiji se ulagalo i gradilo i zapošljavalo. Vlada ne olakšava situaciju poduzetnicima ali ni građanima ove zemlje povećanjem poreznih nameta i uvođenjem niza drugih mjera koje pokazuju socijalnu neosjetljivost spram njenih građana i guraju Hrvatsku u još dublju krizu – kazao je potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak.

Na svečanoj sjednici u prigodi Dana Županije župan Tomislav Tolušić zaslužnim pojedincima i pravnim osobama ove je godine dodijelio javna priznanja – Povelju zahvalnosti Virovitičko-podravske županije za osobiti doprinos i izuzetne rezultate u pojedinim područjima javnog i društvenog života, a dobitnici su:

– posmrtno Dragutin Šantoši

– Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije

– Lovački savez Virovitičko-podravske županije

– Hrvatski duhani d.d. Virovitica

– Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

Svim dosadašnjim županima na sjednici dodijeljena su priznanja svim dosadašnjim županima Prikazan je i promotivni film o županiji pod nazivom”Prvih dvadeset”, a u glazbenom dijelu svečanosti nastupio je Domagoj Tomšić,učenik Glazbene škole Slatina. (vpz.hr)

Skip to content