Borivoje Kocić nagrađen za 40 godišnji rad u hrvanju
17.08.2014.
Sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine u ponedjeljak, 25. kolovoza
19.08.2014.
Borivoje Kocić nagrađen za 40 godišnji rad u hrvanju
17.08.2014.
Sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine u ponedjeljak, 25. kolovoza
19.08.2014.

Dragan Hrgić novi župnik u župi sv. Josipa

U župnoj crkvi sv. Josipa u Slatini na nedjeljnoj svetoj misi župnik Župe sv. Nikole Biskupa i rektor svetišta u Pleternici Antun Ćorković u službu župnika uveo je mladog Dragana Hrgića, koji ispovijedio svoju vjeru u obrascu apostolskog vjerovanja.

Naime, odlukom požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, u sklopu redovitih godišnjih premještaja, mons. Vladimir Škrinjarić razriješen je službe župnika Župe sv. Josipa u Slatini i imenovan župnikom Župe Rođenja BDM u Podravskoj Moslavini, a mr. Dragan Hrgić razriješen je službe župnog vikara u Župi Presvetog Trojstva u Daruvaru i Župi sv. Antuna Padovanskog u Daruvaru te imenovan upraviteljem Župe sv. Josipa u Slatini.

Župnik Hrgić zahvalio je Antunu Ćorkoviću za uvođenje u službu i bivšem župniku Vladimiru Škrinjariću što je bio uz njega u proteklim danima i upoznao ga sa župom. Potom se obratio i vjernicima.

Mr. Dragan Hrgić rođen je 1983. godine u Zenici, a njegova obitelj zbog ratnih okolnosti 1994. godine doselila je u Voćin. Diplomirao je u Rimu na Papinskom sveučilištu Sedes Sapientiea 2008. godine. Za svećenika je zaređen 2009. U Požegi, a iste godine upućen je na studij kanonskog prava u veneciju, gdje je magistrirao 2012. godine. (radioslatina.hr, Petar Žarković – Glas Slavonije)

Skip to content