Do 100.000,00 kuna bespovratnih sredstava za projekt „Poduzetništvo u kulturi“ za 2010. godinu
10.05.2013.
Izložba radova od recikliranih materijala, Dan planeta Zemlje 22.04.2010.
10.05.2013.
Do 100.000,00 kuna bespovratnih sredstava za projekt „Poduzetništvo u kulturi“ za 2010. godinu
10.05.2013.
Izložba radova od recikliranih materijala, Dan planeta Zemlje 22.04.2010.
10.05.2013.

Domagoj ponovno zablistao

NAKON REGIONALNOG DOMAGOJ KRPAN S NAGRADOM U RUCI I NA DRŽAVNOM NATJECANJU

čak 92, 82 boda dovoljna za treću nagradu žirija, prvu ovakve vrste koja će završiti u prostorima Osnovne glazbene škole Slatina

Još se prošli broj Slatinskog petka nije pošteno ni ohladio kada je ovog utorka zazvonio telefon a s druge strane žice ushićeni glas ponosno reče – ”Domagoj je osvojio 3. nagradu službenog žirija”. S pravom ponosni glas bio je onaj ravnatelja slatinske Osnovne glazbene škole Antonija Brzice kojemu su to zadovoljstvo priuštili mladi trubač Domagoj Krpan i njegov profesor mentor Zoran Vlajnić, opetovanim sjajnim nastupom ovaj puta na 48. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u baroknom Varaždinu.

Natjecanju koje se odvijalo u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Nije prošlo niti mjesec dana nakon Domagojevih fantastičnih 91, 80 i prve nagrade na regionalnom natjecanju u Bjelovaru a već danas izvješćujemo o novom pothvatu ponajvećeg talenta Osnovne glazbene škole Slatina i rezultatu od zavidnih 92, 82 posto bodova vrijednih 3. nagrade stručne komisije državnog natjecanja. Ljestvica na najjačem državnom natjecanju podignuta je znatno više nego na regionalnom tako da ovaj rezultat ima još veću vrijednost s obzirom i na okolnost da je ostvaren u konkurenciji 14. najboljim mladih trubača Hrvatske. Iznad Domagoja očekivano bolji bili su učenici zagrebačkih osnovnih škola ( 7 glazbenih škola egzistira samo u Gradu Zagrebu ), tako da su u Varaždinu dodijeljene dvije prve nagrade ( za rezultat od 98 do 100 posto ) učenicima spomenutih zagrebačkih škola, zatim tri druge nagrade i dvije treće od koju je jednu zavrijedio Domagoj Krpan i njegov profesor Vlajnić a sve uz korepeticiju ”dobre vile” profesorice Sunčice Turk na klaviru. Sportskim rječnikom u leđa maloj ali jakoj slatinskoj ekipi gledali su učenici i profesori eminentnih glazbenih škola duge tradicije poput one iz Rijeke, Splita, Šibenika, Pule…
Riječima profesora i njegovog učenika u ovom trenutku još ni sami nisu svjesni ovog uistinu velikog uspjeha koji će još jednom osvijetliti ime najmanje slatinske škole na ponos i diku kako Grada tako i svih njegovih stanovnika.

Skip to content