Dogovoreno partnerstvo TZ grada Slatine i TZ Daruvar-Papuk na Vinodaru 2016.

Osnovan čitateljski klub u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina
11.05.2016.
Visoka škola za menadžment u turizmu i infomatici u Virovitici dobila dopusnicu za izvođenje preddiplomskog stručnog studija računarstva
11.05.2016.

Dogovoreno partnerstvo TZ grada Slatine i TZ Daruvar-Papuk na Vinodaru 2016.

U maloj vijećnici Grada Slatine, u srijedu 11. svibnja, na inicijativu Turističkih zajednica grada Slatine i Daruvara, održan je  radni sastanak na kojem su sudjelovali direktorica Turističke zajednice grada Slatine Helena Hegediš, direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković, pročelnik Ureda gradonačelnika grada Slatine Radenko Pavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno planiranje i komunalne djelatnosti grada Daruvara Ratko Vuković, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj grada Slatine Vera Radaš, upravitelj Vlastitog pogona grada Slatine Krunoslav Šarabok, Ravnateljica Gradske razvojne agencije Slatina Danijela Maravić, viša stručna savjetnica u Savjetodavnoj službi ispostava Slatina Tihana Bišćan i predsjednik KUD „Dika“ Dario Vrbaslija.

Na sastanku je dogovorena suradnja i partnerstvo između turističkih zajednica dvaju gradova kroz festival vina „Vinodar 2016.“ koji će se održati od 5. do 12. lipnja u Daruvaru. Razgovaralo se o mogućim sudionicima sajma,  a između ostalog je dogovoren i nastup  Kulturno umjetničkog društva „Dika“.  Nakon radnog sastanka direktorica TZ grada Slatine Helena Hegediš pokazala je gostima iz Daruvara sve ljepote Slatine, a između ostalog i ponos grada, Zavičajni muzej Slatina.

Festival vina “Vinodar” je najpoznatija i najznačajnija tradicionalna manifestacija Grada Daruvara i njegovih vinara i vinogradara koja ukupno traje tjedan dana. Prvi dio tjedna se sastoji od raznovrsnih stručnih predavanja, terenskih radionica, stručnog ocjenjivanja vina, okruglih stolova koji su posvećeni uzgoju vinove loze, proizvodnji i očuvanju vina kao i usklađivanja sa zakonodavstvom EU. U posljednja tri dana manifestacije (petak, subota i nedjelja) gradski trg se iz urbanog pretvara u sajmeno središte koje posjetiteljima nudi bogatu gastronomsku ponudu, domaći sir, med, medne prerađevine, slavonski pršut, kulen, kao i bogatu ponudu vina domaćih vinara, rakija i raznih likera. Prikazuju se tradicionalni obrti, suveniri i rukotvorine. Subota je rezervirana za Vinodarsku povorku koja je slikovit i zabavan prikaz duge tradicije uzgoja vinove loze i proizvodnje vina u daruvarskom kraju, prikaz vinogradarskih radova, starih alatki i suvremene mehanizacije, a sve prožeto pjesmom i plesom gostujućih i domaćih folklornih društava. Za avanturiste je organiziran aero piknik u sklopu kojega se održava paintball turnir, letovi paraglajdera, zmajeva i aviona te zabavni program. Uz brojne domaće i gostujuće izlagače na trgu, doživljaj upotpunjuje i cjelodnevna glazba tamburaša, ponuda šarana na rašljama, a neizostavna atrakcija svake godine je cijelonoćno pečenje vola na ražnju. Večernji sati su rezervirani za koncerte poznatih hrvatskih glazbenika, a ugostiteljski objekti rade 24 h. Za najmlađe posjetitelje razonoda je osigurana u zabavnom parku.

Turistička zajednica grada Slatine ovim putem poziva sva Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, medare, vinare, obrtnike, proizvođače sira, kolača,nakita i sve zainteresirane za sudjelovanje na festivalu vina „Vinodar 2016.“ da se jave u Turističku zajednicu grada Slatine putem telefona: 033/ 553-629, 098/161-0072 ili na e-mail: tzgradaslatine@vt.t-com.hr.

no images were found

Skip to content