Dodjela certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ OPG-ima na slatinskoj tržnici

Javni poziv za dostavu inicijalnih prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Slatine prigodom obilježavanja Dana Grada Slatine, 1. rujna 2016. godine
02.06.2016.
Najbolji učenici Virovitičko-podravske županije su: Una Maravić i Barbara Čes iz Slatine, te Marin Kutnjak iz Virovitice
03.06.2016.

Dodjela certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ OPG-ima na slatinskoj tržnici

Obiteljska poljoprivredna gospodarstava s područja Virovitičko-podravske županije koja svoje izvorne proizvode prodaju na slatinskoj tržnici, u petak 10. lipnja u prostorima tržnice, dobiti će certifikate Udruge hrvatskih tržnica .

Projekt je 2006. godine započela Udruga hrvatskih tržnica u zajednici s Udrugom hrvatskih povrćara, a pomoću njega se želi očuvati i poticati tradicionalni način proizvodnje, biološka raznolikost i kulturna baština ruralnog razvoja te plasman domaćih, kvalitetnih proizvoda direktno s polja na tržnicu do potrošača. Cilj projekta jest promovirati domaće proizvode, kupcima jamčiti podrijetlo proizvoda koje kupuju, a certificiranim proizvođačima olakšati plasman proizvoda i zaštiti ga od nelojalne konkurencije.

Da bi proizvođač dobio certifikat, mora imati status OPG-a, trebao bi biti član Udruge proizvođača poljoprivrednih proizvoda ili prerađevina te dokazati status poljoprivrednog zemljišta koje obrađuje. Certificirani poljoprivredni proizvođači i njihovi štandovi na Gradskoj tržnici su posebno označeni – žutim majicama, zelenim pregačama i oznakom certifikata.

U Slatini projekt provodi Slatina kom d.o.o. u suradnji sa Udrugom hrvatskih tržnica, Gradom Slatina i Poljoprivrednom savjetodavnom službom već četvrtu  godinu za redom.

Skip to content