Dio Podravske brze ceste: Završetak radova na Sjevernoj obilaznici grada Virovitice očekuje se u travnju ili svibnju

Popis kandidatura za Savjet mladih Grada Slatine
31.01.2017.
Malim poljoprivrednicima osigurano preko 150 milijuna kuna – raspisan novi natječaj za podmjeru 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“
31.01.2017.

Dio Podravske brze ceste: Završetak radova na Sjevernoj obilaznici grada Virovitice očekuje se u travnju ili svibnju

Radovi na sjevernoj obilaznici grada Virovitice, koja će u budućnosti biti dio Podravske brze ceste Ormož – Varaždin – Virovitica – Ilok na dionici Virovitica – Suhopolje, teku planiranom dinamikom te su predstavnici Grada Virovitice redovito na sastancima s koordinacijama koje su zadužene za spomenute radove. Radovi na dionici od Virovitice do Suhopolja u duljini 9,1 kilometar započeli su 2014. godine, a ukupna vrijednost investicije s PDV-om iznosi 118.588.675,40 kuna.
Radi se o investiciji Hrvatskih cesta koja je napravljena na poticaj Grada Virovitice, prvenstveno zalaganjem gradonačelnika Ivice Kirina i predstavnika u Gradu Zagrebu, saborskog zastupnika Josipa Đakića i bivšeg virovitičko-podravskog župana, današnjeg ministra Tomislava Tolušića.

Prometnica je trebala biti gotova do kraja prošle godine, no rok za izvedbu je prolongiran zbog vrlo kišovitog vremena u proteklom razdoblju te se završetak radova očekuje u travnju ili svibnju, kao i otvaranje i puštanje u promet navedene prometnice. Podsjetimo, sjeverna obilaznica je prvenstveno važna za Viroviticu zbog tranzitnog prometa koji sada prolazi kroz njega, a to je istaknuo i privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo grada Virovitice Marijo Klement.
– Godine 2007. uspjeli smo izmjestiti teretni promet da se ne prolazi kroz sam centar te se on odvija Vinkovačkom, Bilogorskom, Vukovarskom ulicom sve do spoja s Državnom cestom. Izgradnjom sjeverne obilaznice promet će biti puno mirniji, a prvenstveno istočni dio grada koji se odnosi na cestu koja vodi prema Suhopolju i sam ulaz u grad od rotora do Vinkovačke ulice – kazao nam je Marijo Klement. (www.icv.hr; žđ; Fotografije: Matija Rođak)

Skip to content