„Dani turske kulture u Slatini“ 17.-20. travnja 2018.

5. susreti osnovnih škola Josipa Kozarca održani u Slatini
13.04.2018.
Tihana Bišćan i dalje predsjednica Udruge vinara i vinogradara „Slatinsko vinogorje“
14.04.2018.

„Dani turske kulture u Slatini“ 17.-20. travnja 2018.

Danas je u maloj vijećnici Grada Slatine održan sastanak na kojemu se razgovaralo o pripremama za održavanje „Dana turske kulture u Slatini“ tijekom sljedećeg tjedna. Sastanku su uz gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića i zamjenicu gradonačelnika Sanju Mrzljak Jovanić prisustvovali ravnateljica Zavičajnog muzeja Dragica Šuvak, direktorica Turističke zajednice Vanja Lazić, predstavnik Pučkog otvorenog učilišta Danko Prlić, te ravnatelji srednjih škola, Industrijsko-obrtničke Mladen Graovac i Marka Marulića Darko Špoljarić.

Ideja o održavanju  „Dana turske kulture u Slatini“ rodila se prigodom posjeta turskog veleposlanika koordinatora-atašea Haşima Koça Slatini krajem veljače ove godine gdje se razgovaralo o mogućoj suradnji na pojedinim slatinskim projektima.
Kako je najavio gradonačelnik Ostrošić, suradnja bi započela nabavom nove multimedije za Zavičajni muzej Slatina, a mogla bi se nastaviti kroz još nekoliko projekata.

„Dani turske kulture“ održat će se od 17. do 20. travnja u Slatini gdje bi se uz Grad Slatinu i Tursku agenciju za suradnju i koordinaciju – TIKA pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu u organizaciju programa uključili Zavičajni muzej Slatina, Turistička zajednica grada Slatine, Pučko otvoreno učilište Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina, Glazbena škola Milka Kelemena Slatina, Industrijsko obrtnička škola Slatina, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Dječji vrtić „Zeko“ Slatina, Udruga Motiv, udruge Vretenac i Jaglac, te Slastičarna „Tena“.

Na sastanku je utvrđen i sljedeći protokol:

17. travnja 2018.

20.00 h projekcija filma: GAZDA ŽELI SRETAN KRAJ  / PATRON MUTLU SON İSTİYİOR

Turska / Komedija / 109’ / 2014.- Art dvorana Kina Slatina

18. travnja 2018.

20.00 h putopisna predavanja o Turskoj

Udruga Motiv- Istanbul

OŠ Josipa Kozarca- Konya

Art dvorana Kina Slatina

19. travnja 2018.

20.00 h projekcija filma: LEPTIROV SAN / KELEBEĞİN RÜYASI

Turska / Drama / 118′ / 2013 – Art dvorana Kina Slatina

20. travnja 2018.

Predviđen je posjet predstavnika Turske agencije za suradnju i koordinaciju TIKA i Veleposlanstva Republike Turske gradu Slatini.(www.radioslatina.hr)

no images were found

Skip to content