Covid-redari slatinske HVIDR-e i dalje kontroliraju epidemiološke mjere na ulazu u slatinski Dom zdravlja

Oglas javne dražbe radi prodaje nekretnine – kč 1506-29 k.o. P. Slatina
14.12.2020.
Betlehemsko Svjetlo Mira stiglo u Slatinu i ove godine
15.12.2020.
Oglas javne dražbe radi prodaje nekretnine – kč 1506-29 k.o. P. Slatina
14.12.2020.
Betlehemsko Svjetlo Mira stiglo u Slatinu i ove godine
15.12.2020.

Covid-redari slatinske HVIDR-e i dalje kontroliraju epidemiološke mjere na ulazu u slatinski Dom zdravlja

Zbog sve teže epidemiološke situacije uslijed pandemije koronavirusom već preko mjesec dana na ulazu u zgradu Paviljona 4, Doma zdravlja u Slatini svakodnevno dežuraju covid-redari slatinske HVIDR-e koji vode brigu da medicinsko osoblje, pacijenti i svi ostali građani pri ulasku u zgradu nose maske za lice i dezifinciraju ruke, uz prethodno mjerenje temperature.

Da sustav dobro funkcionira i da ova akcija ima uspješne rezultate obilaskom terena uvjerili su se gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Krunoslava Šaraboka, te slatinski dogradonačelnik i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Bojan Plantak, gdje su ih uz predsjednika Udruge HVIDR-a Slatina Iliju Nikolića i člana iste, covid-redara Josipa Habla dočekale dr. Biljana Tomljanović i dr. Darija Kaučić te medicinska sestra Jasminka Purić.

– Jako smo zadovoljni jer sustav funkcionira puno bolje od kad su covid-redari na vratima. Oni upozoravaju pacijente na pridržavanje epidemioloških mjera, pitaju ih da li su naručeni te usmjeravaju prema određenom odjelu Doma zdravlja ovisno o potrebi. Isto tako u kontaktu su s liječnicima kada je potrebno pregledati pacijenta s povišenom temperaturom i sl. a kojega u tom slučaju smjeste u prostor predviđen za izolaciju koji se nalazi pored ulaza u zgradu, – ispričale su nam slatinske liječnice koje su ujedno u ime svih medicinskih djelatnika izrazile zahvalu slatinskoj HVIDR-i i covid-redarima koji se na ništa se ne žale i zaista odrađuju lavovski posao.

Uz slatinskog gradonačelnika, veliku zahvalu hrvatskim braniteljima, članovima HVIDR-e Slatina na svemu što su od početka covid-krize do danas učinili za grad Slatinu i njegove građane, osobito što su se uključili u više akcija kako bi se na slatinskom području poštivale donesene mjere uslijed pandemije koronavirusom uputio je načelnik Stožera civilne zaštite grada Slatine Bojan Plantak.

– Veliki su posao odradili u onom prvom valu krize u ožujku, preko obilježavanja Dana grada, a i sada su ovdje na prvoj liniji obrane gdje obavljaju onaj prvi prijem, odnosno kontakt na ulazu u Dom zdravlja s ciljem suzbijanja širenja pošasti koronavirusa koji u posljednje vrijeme sve više uzima maha.

Korist ove akcije je višestruka iz razloga što covid-redari prije svega olakšavaju rad medicinskom osoblju koje je i ovako preopterećeno, a velika je pomoć i samom Gradu Slatini koji će na taj način uštediti određena sredstva koja će moći preusmjeriti u nabavu dezinfekcijskih i zaštitnih sredstava kao i za pomoć poduzetnicima kojima je za vrijeme otežanog ili nikakvog rada svaka pomoć itekako dobro došla, – rekao je Plantak te naglasio kako je ova pomoć članova slatinske HVIDR-e na toliko načina dobro došla i za Grad i za Dom zdravlja te im se ovim putem još jednom zahvalio na svoj dosadašnjoj potpori.

– Suradnja Grada Slatine i Stožera civilne zaštite sa slatinskom Udrugom HVIDR-a je izuzetna. Ti su dečki uvijek na raspolaganju, kada god trebamo pomoć oni su tu. Kako su nas čuvali za vrijeme Domovinskoga rata, tako i sada čuvaju naše zdravlje na prvoj liniji obrane od ovog nevidljivog ali izuzetno opasnog neprijatelja i zato im od srca hvala, – zaključio je načelnik Stožera Bojan Plantak.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content