Čestitka gradonačelnika povodom 25. lipnja Dana državnosti

Stipendije Grada Slatine
21/06/2018
Uz koncert Leonarde Dušak Matica Hrvatska Slatina nagradila slatinske najučenike
25/06/2018

Čestitka gradonačelnika povodom 25. lipnja Dana državnosti

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

Dan državnosti obilježavamo kao spomen na 25. lipnja 1991. godine, dan kada je Sabor Republike Hrvatske postavio temelje samostalnosti i suverenosti donošenjem povijesnih akata: Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske.
Danom državnosti Republike Hrvatske slavimo hrvatsku slobodu, dan kada je ispunjen višestoljetni san građana Hrvatske o suverenoj i samostalnoj državi.

Ovom se prigodom s riječima hvale spominjemo svih onih koji su sudjelovali u oslobađanju i obrani naše domovine, kao i svih koji su svojim žrtvama i patnjama omogućili život u slobodnoj zemlji, a s ponosom i dubokom zahvalnošću odajemo najveću počast hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata čiji su životi ugrađeni u temelje suvremene Hrvatske.

S vjerom da ćemo zajedničkim radom opravdati nasljeđe koje nam je povjereno i  željom da ni danas ne gubimo nadu u bolju budućnost te da predano radimo na razvoju naše domovine, u ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske 25. lipnja!

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

Skip to content