Čestitka gradonačelnika povodom 25. lipnja Dana državnosti

Stipendije Grada Slatine
21.06.2018.
Uz koncert Leonarde Dušak Matica Hrvatska Slatina nagradila slatinske najučenike
25.06.2018.

Čestitka gradonačelnika povodom 25. lipnja Dana državnosti

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja!

Dan državnosti obilježavamo kao spomen na 25. lipnja 1991. godine, dan kada je Sabor Republike Hrvatske postavio temelje samostalnosti i suverenosti donošenjem povijesnih akata: Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske.
Danom državnosti Republike Hrvatske slavimo hrvatsku slobodu, dan kada je ispunjen višestoljetni san građana Hrvatske o suverenoj i samostalnoj državi.

Ovom se prigodom s riječima hvale spominjemo svih onih koji su sudjelovali u oslobađanju i obrani naše domovine, kao i svih koji su svojim žrtvama i patnjama omogućili život u slobodnoj zemlji, a s ponosom i dubokom zahvalnošću odajemo najveću počast hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata čiji su životi ugrađeni u temelje suvremene Hrvatske.

S vjerom da ćemo zajedničkim radom opravdati nasljeđe koje nam je povjereno i  željom da ni danas ne gubimo nadu u bolju budućnost te da predano radimo na razvoju naše domovine, u ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske 25. lipnja!

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

Skip to content