Čestitka gradonačelnika povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada

Gradonačelnik potpisao ugovor s izvođačem radova u sklopu projekta „Energetska obnova zgrade uprave Grada Slatine“
30/04/2019
Uz veliki krijes i besplatan grah Kozičani proslavili 1. svibnja, Međunarodni praznik rada
01/05/2019

Čestitka gradonačelnika povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada

Povodom 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, gradonačelnik Grada Slatine uputio je čestitku građankama i građanima Slatine i prigradskih naselja!

Međunarodni praznik rada i ove godine obilježavamo u uvjetima pada životnog standarda, odlaska mladih obitelji zbog velike nezaposlenosti i krize koja se očituje u svim segmentima društva.

Unatoč tome 1. svibnja je prilika da se sjetimo uloge radništva u razvoju društva, njihove borbe kroz povijest, koja nije samo pomaganje onima bez ili s nedostatnim primanjima, ona je i poštena plaća za obavljeni rad, pristojna mirovina, radno vrijeme koje omogućava i vrijeme za obitelj i sebe, cjeloživotno obrazovanje i napredovanje.
Ne smijemo zaboraviti da je pravo na rad jedno od osnovnih ljudskih prava, a najveća pomoć svakom čovjeku je osigurati mu radno mjesto i sigurna primanja te na taj način omogućiti da dostojanstveno brine za svoju obitelj.

Upravo zato ovaj praznik nas ponovno podsjeća na važnost zajedničkog djelovanja i sinergije svih aktera u našem društvu, jer jedino na takav način možemo stvoriti bolje prilike za naše sugrađane koji su temelj cijeloga društva, posebice mladi kojima moramo osigurati sigurniju i bolju budućnost.

Usprkos svim poteškoćama, siguran sam da ćemo zajedničkim radom i međusobnim uvažavanjem prevladati poteškoće s kojima smo suočeni i nastaviti razvijati Slatinu ka boljem sutra.

U ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, čestitam vam 1. svibanj, Međunarodni praznik rada!

Gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić

 

Skip to content