Brojni se Slatinčani predstavili na 8. Agroexpu u Virovitici

Udruga pčelara Lipa Slatina osvojila niz nagrada na 8. Agroexpu
23.09.2018.
Pobjednici Festivala mladih slatinskih talenata 2018. u zabavnom parku Prater
24.09.2018.
Udruga pčelara Lipa Slatina osvojila niz nagrada na 8. Agroexpu
23.09.2018.
Pobjednici Festivala mladih slatinskih talenata 2018. u zabavnom parku Prater
24.09.2018.

Brojni se Slatinčani predstavili na 8. Agroexpu u Virovitici

Jučer je u Virovitici održan 8. sajam Agroexpo koji je okupio čak 145 izlagača. Kod Gradske tržnice, brojni su posjetitelji mogli vidjeti, degustirati i kupiti različite proizvode, od voća i povrća do meda, proizvoda od aronije… Ovogodišnji Agroexpo objedinio je 15. županijsku izložbu voća, povrća i poljoprivrednih proizvoda, 13. županijsko ocjenjivanje meda, sajam meda i pčelinjih proizvoda, 10. međunarodno ocjenjivanje meda, 8. izložbu ljekovitog bilja i 8. izložbu vina, a otvorio ga je župan Igor Andrović.

„Ovaj sajam ima veliki značaj jer služi kao promocija domaćih proizvoda i domaće, lokalne kvalitete. Trebamo mijenjati svijest svih potrošača da se okrenu konzumiranju i kupovanju lokalnih proizvoda i tako pomažu našim poljoprivrednim proizvođačima, a samim time jedu zdrave namirnice.“ – rekao je župan Andrović dodajući kako ove godine po prvi puta Agroexpo ima županiju partnera – Zagrebačku županiju.

Važnost međužupanijske suradnje istaknuo je i izaslanik župana i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, Josip Kraljičković.

Sve prisutne izlagače i posjetitelje pozdravili su zamjenica gradonačelnika grada Virovitice, Vlasta Honjek-Golinac i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.

Organizatori i pokrovitelji 8. sajma Agroexpo su: Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, HGK ŽK Virovitica, HOK POK Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Savjetodavna služba Virovitičko-podravske županije.

Ove je godine Agroexpo okupio rekordan broj izlagača, njih 145.
Brojni domaći proizvođači redovni su sudionici ovog sajma među kojima su, uz Udrugu pčelara Lipa Slatina čiji su članovi osvojili niz nagrada, svoje proizvode izložili i brojni izlagači sa slatinskog područja, dok je Grad Slatinu predstavljao pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić.

Sajam Agroexpo i ove je godine privukao veliki broj posjetitelja koji su imali prilike degustirati široku paletu proizvoda.

„Kupila sam tvrdi sir s paprikom, malo je ljući. Ponuda je odlična, vidim da ima najviše meda i pčelinjih proizvoda.“ – rekla je Nevenka iz Virovitice. Osim Virovitičana, sajam su posjetili i mještani okolnih gradova i općina, a ponuda meda privukla je najviše pozornosti.

„Gledali smo uglavnom proizvode od meda, propolis, pelud i kupili smo malo peludi koja je dobra za jačanje imuniteta. Sviđa mi se ponuda ima dosta proizvođača koji proizvode med što je karakteristično za ovo područje. Svake godine ih ima sve više, a to je dobro i za poljoprivredu zbog oprašivanja i bolje proizvodnje hrane“ – rekao nam je Wilhelm iz Slatine. (www.radioslatina.hr)

Skip to content