Božićna i novogodišnja čestitka gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića

Potpisan ugovor za izgradnju nogostupa u dijelu Ulice braće Radić u Slatini
23.12.2020.
U slatinskoj Gradskoj upravi održan blagdanski prijem za svećenike
24.12.2020.
Potpisan ugovor za izgradnju nogostupa u dijelu Ulice braće Radić u Slatini
23.12.2020.
U slatinskoj Gradskoj upravi održan blagdanski prijem za svećenike
24.12.2020.

Božićna i novogodišnja čestitka gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića

Drage Slatinčanke i Slatinčani, dragi mještani prigradskih naselja!

Pred nama su najljepši dani u godini, dani kada slavimo radost Isusovog rođenja i dolazak otkupitelja svijeta. Radost Božića i božićne zvijezde najpotrebnija nam je u ovom vremenu iskušenja, vremenu kada se pošast koronavirusa raširila cijelim svijetom i kada je najvažnija obitelj i izmirenje s bližnjima.

Sada nam je nužno potrebno zajedništvo u odgovornosti čuvanja i sebe i drugih kako bi nam ponovno stigli dani kada ćemo se slobodno moći susretati i slaviti ljubav, sreću, mir, a ponajviše zdravlje koje tek kada je ugroženo počinjemo istinski cijeniti.

Uz radost Božića i s božićnom porukom koja nas upućuje na skromnost i dobrotu, unesimo u dane koji dolaze dašak vjere i optimizma, pokrenimo pozitivnu energiju i probudimo ljudske vrijednosti u ovom vremenu velikih izazova.

Neka nam Božić svojim svjetlom obasja put, a srca ispuni ljubavlju i mirom, te nadom i vjerom u bolje sutra, u kojem ćemo ponovno živjeti i nadati se, i osjećati se bolje. Potaknimo sebe i druge da prema bližnjima budemo i odgovorniji i bolji,  prema bolesnima i napuštenima pravedniji i solidarniji, a kada ovo teško vrijeme bude iza nas, svakodnevne izazove rješavajmo dijalogom, znanjem i marljivim radom za boljitak našega grada.

Provedite Božić u toplini svojih domova, u krugu najbliže obitelji, u zdravlju i sreći, nadahnuti dobrotom, darivanjem i međusobnim poštovanjem, u mislima sa svim našim ljudima koji su na prvoj crti obrane od pandemije. Zahvalimo makar lijepom riječju ohrabrenja našim zdravstvenim djelatnicima, članovima stožera civilne zaštite i svima onima koji svakodnevno pod teškim uvjetima obavljaju svoj posao bez obzira na nevidljivu ugrozu koja nam ozbiljno prijeti i dajmo punu podršku svima bolesnima te onima u karanteni i samoizolaciji.

Svim građanima i ljudima dobre volje, u ime Grada Slatine, svojih zamjenika, suradnika i u svoje osobno ime, želim blagoslovljen Božić uz obilje mira, zdravlja i zadovoljstva, te puno sreće i uspjeha u Novoj 2021. godini!

Vaš gradonačelnik

Denis Ostrošić

Skip to content