Bogat program za obilježavanje Dana grada

Gradonačelnik Ostrošić predsjedao sjednicom Skupštine društva Komrad d.o.o.
27.06.2017.
Objavljen javni poziv za subvenciju kamata na stambene kredite doktora iz zdravstvenih ustanova, subvencionirat će se do 1.500,00 kuna na mjesečnoj razini
29.06.2017.

Bogat program za obilježavanje Dana grada

Jučer je održan sastanak Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana Grada Slatine i 720. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine.

Odbor je donio okvirni program kojim će se događanjima obilježiti najvažniji slatinski dan.

Tako će program obilježavanja Dana grada započeti u petak 25. kolovoza atraktivnim Festivalom slatinskih talenata u organizaciji DND-a Slatina nakon kojeg će koncert održati Čista petica.

Dan poslije, u subotu, u parku će se održati likovna kolonija u organizaciji SLIK-a, članovi Speed-a na Javorici će tradicionalno okupiti bajkere iz bliže, ali i šire okolice, a novost je, održavanje Festivala alternativne glazbe Lakestock u organizaciji Kluba urbane kulture. Nedjelja u užem centru Slatine donosi rolijadu i nastup tamburaškog sastava  Fantasije.

Od zabavnih događaja izdvojit ćemo još i uvijek atraktivno Kino pod zvijezdama. U petak 1.rujna na sam Dan grada održat će se još jedan novi događaj, i to javnu tribinu na kojoj će sudjelovati poznati Slatinčani. Nedavno oformljena slatinska udruga MOTIV istog će se dana predstaviti izložbom, predavanjem, ali i biciklijadom.

Organizacijskom odboru ostalo je još utvrditi termine održavanja bogatog subotnjeg programa kada će se održati turnir u hrvanju, prezentacija airsofta, Memorijalni maraton s ciljem u Slatini imena  “Crtom bojišnice obrane Grada Slatine”  u sklopu manifestacije “Slatina – Grad heroj, ne dajmo zaboraviti” te veliki koncert glasom kritike i javnosti ponajbolje hrvatske grupe Vatre. Nedjelja 3. rujna predviđena je za 10. prvenstvo u kuhanju čobanca, natjecanje beba u puzanju, te za još tri velika događaja. Za sajam “Kako su radili naši stari”, za veliku Međunarodnu smotru folklora u organizaciji Dike  i za tamburaški koncert sastava Kočije.

Na završnici proslave obilježavanja Dana grada u subotu 9. rujna biti će održana druga utrka Popišanac trail i prva utrka Canicross (utrka vlasnika i njihovih pasa), a dan poslije u nedjelju 10.-og  Kinološka udruga Slatina zadužena je za Reviju pasa 2017.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se u četvrtak 31. kolovoza. (www.radioslatina.hr)

Skip to content