Biciklistički ultramaraton „Blago Zadro“ prošao kroz Slatinu

Grad Slatina sufinancira kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka
15/10/2019
Pogledajte sutra, 16. listopada u emisiji HRT-a „Dobro jutro, Hrvatska“ prilog „Jesen u Slatini“
15/10/2019

Biciklistički ultramaraton „Blago Zadro“ prošao kroz Slatinu

Jučer su u Slatinu stigli sudionici biciklističkog ultramaratona Grude-Vukovar. Uz Ivicu Lozinu, umirovljenog bojnika 4. gardijske brigade HV, inicijatora ovog ultramaratona koji se vozi diljem Hrvatske u znak sjećanja na 28. obljetnicu pogibije heroja Domovinskog rata i heroja obrane grada Vukovara general-bojnika Blage Zadre, organizator je Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“.
Ultramaraton koji se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović dug je 796 kilometara, isplaniran je kroz 10 etapa.

U 8. etapi koja je započela u Kutini, jučer su biciklisti vozili kroz Virovitičko-podravsku županiju sve do Slatine gdje su ih dočekali predstavnici Grada Slatine predvođeni zamjenicom gradonačelnika Sanjom Mrzljak Jovanić i pročelnikom Stručne službe Krunoslavom Šarabokom, predstavnici policije i braniteljskih udruga, građani te supruge i djeca dvojice slatinskih biciklista Pave Tutenova i Darka Dolovskog.

Ovaj sportski događaj okupio je 7 biciklista, a uz već spomenute bicikliste, ultramaraton voze Robert Kasumović iz Osijeka, Zdravko Poljak iz Pitomače, Stipe Leko iz Gruda te Mario Marić iz Mostara, dok im je logistika sam organizator Ivica Lozina iz mjesta Slivno, a na 8. etapi pridružio im se i Blaž Skender iz Lipika.

Kao i u svim mjestima do sada i u Slatini je nakon srdačne dobrodošlice polaganjem upaljenih lampiona odana počast poginulim hrvatskim braniteljima ispred spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade.

Nakon noćenja u Slatini, jutros su se biciklisti ponovno okupili u Parku 136. slatinske brigade gdje im je blagoslov udijelio župnik slatinske Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić. U ime Grada Slatine ultramaratonce put Osijeka ispratio je predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Grada Slatine Ilija Nikolić, a na ovoj pretposljednjoj dionici svoju potporu vožnjom bicikla iskazao je i predsjednik Županijskog odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš.

Posljednja etapa ultramaratona koji je krenuo iz Ledinca u općini Grude u BiH, vozit će se sutra 16. listopada, sve do cilja u Vukovaru na Trpinjskoj cesti gdje je general Zadro upravo na taj dan izgubio život. Ondje će u 12 sati biti održan komemorativni skup u povodu 28. obljetnice njegove pogibije.
(www.radioslatina.hr)

Skip to content