Asfaltiranje prometnica u istočnom i zapadnom dijelu slatinske Poduzetničke zone „Turbina 2“ ulazi u završnu fazu

Počeli radovi dogradnje zgrade jaslica Dječjeg vrtića Zeko u Slatini
11.11.2021.
XIII. IZMJENE PLANA NABAVE 2021. – GRAD SLATINA
12.11.2021.
Počeli radovi dogradnje zgrade jaslica Dječjeg vrtića Zeko u Slatini
11.11.2021.
XIII. IZMJENE PLANA NABAVE 2021. – GRAD SLATINA
12.11.2021.

Asfaltiranje prometnica u istočnom i zapadnom dijelu slatinske Poduzetničke zone „Turbina 2“ ulazi u završnu fazu

Radovi na izgradnji prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone „Turbina 2“ ušli su u završnu fazu.
Tim je povodom gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić u pratnji voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine Vesne Klement i višeg savjetnika za prostorno uređenje i graditeljstvo Borisa Presečana obišao spomenutu Zonu, gdje su zatekli radove na završnom asfaltiranju nogostupa i kružnih lukova na raskrižjima prometnica.  

U protekla dva tjedna obavljeno je asfaltiranje cesta ukupne površine 9.500 m2 u sklopu kojega je postavljen nosivi asfaltni sloj debljine 7 cm + habajući asfaltni sloj debljine 4 cm, a asfaltirano je i oko 3.500 m2 pješačkih staza.

Izgrađena je i javna rasvjeta gdje su na području cijele Zone postavljena 83 rasvjetna stupa visine 10 m s ekološkim LED svjetiljkama. Također, u suradnji s tvrtkom HEP ODS Elektra Virovitica Pogonom Slatina obavljeno je spuštanje zračnog dalekovoda, koji je prolazio iznad građevinskih čestica u Zoni, te je postavljen podzemno u zeleni pojas prometnice, čime se povećava iskoristivost parcela namijenjenih za gradnju gospodarskih sadržaja.

U narednom periodu slijede radovi na krajobraznom uređenju zelenog pojasa u sklopu kojih će se u Poduzetničkoj zoni „Turbina 2“ posaditi 530 komada različitih vrsta drveća, nakon čega će se obaviti označavanje izgrađenih prometnica horizontalnom i vertikalnom prometnom signalizacijom.

– Vjerujem da ćemo početkom iduće godine ovaj projekt uspješno završiti i na taj način dobiti ono što nam je nedostajalo, a to je pristup svim poduzetničkim i ostalim prostorima na području PZ „Turbina 2“. Na ovaj način osiguran je i izlaz na slatinsku obilaznicu preko novog kružnog toka što će rasteretiti promet u gradu od Ulice kralja Tomislava, gdje će se i Mlinska ulica na neki način sačuvati jer promet teških teretnih vozila više neće biti moguć kroz sami grad. To nam je i bio cilj, kako zbog sigurnosti školaraca i ostalih građana, tako i zbog samog stanja infrastrukture u gradu, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te dodao kako je izgradnjom nogostupa i postavljanjem javne rasvjete također povećana sigurnost zaposlenika ovdašnjih tvrtki koji pješice dolaze do svog radnog mjesta. 

Radove u sklopu ovoga projekta izvodi tvrtka Gravia d.o.o. iz Osijeka, stručni nadzor obavlja Helion Group d.o.o. iz Osijeka, a koordinator zaštite na radu tijekom izvođenja radova je Zdenko Menčik, ovlašteni koordinator II iz Slatine.

Ugovorena cijena radova iznosi 8.925.597,61 kn, a sufinanciranje je odobreno iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“ putem Javnog poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ u visini od 61,41 % prihvatljivih troškova.

Isto tako Grad Slatina je prošao administrativnu provjeru i uskoro se očekuje potpisivanje ugovora s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije o sufinanciranju do 50% vlastitog učešća iz nacionalnih sredstava za sufinanciranje EU projekata.
(www.radioslatina.hr)

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskih strukturnih fondova u
financijskom razdoblju 2014.-2020.

Skip to content